Social

#mona musca #verdict cnsas #colaborare cu securitatea #judecatorie

Decizia de colaborare cu Securitatea a Monei Musca ar putea fi anulata

Procesul Monei Musca de revizuire a verdictului CNSAS de reincepe pe 12 ianuarie.

Curtea de Apel Bucuresti a stabilit pentru 12 ianuarie 2009 urmatorul termen al procesului in care Mona Musca cere revizuirea deciziei de colaborare cu Securitatea , dupa ce dosarul a fost plimbat pe la multe multe instante. Curtea de Apel Bucuresti a decis, pe 13 noiembrie, sa amane procesul, pentru ca judecatorii din completul de la Sectia a III-a, unde ajunsese dosarul, au sustinut ca acest caz trebuie judecat de alt complet.

Initial, dosarul a fost inregistrat la Sectia a III-a civila, insa judecatorii au sustinut ca nu sunt competenti sa il judece si au decis sa il trimita la Sectia a VIII-a de contencios administrativ. Nici aceasta sectie nu a vrut sa judece dosarul.

In aceste conditii, dosarul a fost trimis, in octombrie, de catre presedintele Curtii de Apel Bucuresti, Nicolae Florescu, inapoi la Sectia a III-a Civila. Completul de la Sectia a III-a civila, care a fost desemnat sa judece pe 13 noiembrie procesul, a considerat, insa, ca dosarul trebuie sa se intoarca la completul de la aceeasi sectie de unde a plecat.

Mona Musca le-a cerut magistratilor Curtii de Apel, in decembrie 2006, sa desfiinteze decizia CNSAS, dar solicitarea i-a fost respinsa in martie 2007, printr-o hotarare definitiva si irevocabila. Musca a decis sa conteste acesta decizie a Curtii de Apel printr-o cale extraordinara de atac (n.r. revizuire), care se exercita la aceeasi instanta, numai in anumite conditii prevazute de Codul de Procedura Civila.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului