Social

#romania #revolutie

Decembrie 1989, intre revolutie si lovitura de stat

Romanii sunt impartiti in ceea ce priveste evenimentele din decembrie 1989, 45% cred ca a fost o revolutie , 45% sustin ipoteza unei de stat.

efectuat de cu tema "Romania, 21 de ani de la Revolutie" arata ca romanii sunt impartiti atunci cand vine vorba de evenimentele din decembrie 1989.

Sociologul Vasile Dancu, coordonatorul studiului, a notat faptul ca varsta a jucat un rol in raspunsul dat de romani. Cei care au fost persoane active la acel moment si cei cu nivel mai inalt de studii cred mai mult in teoria loviturii de stat, in timp ce tinerii si cei cu nivel mai slab de studii cred ca a fost , potrivit EVZ.ro

Sondajul mai releva faptul ca 45% dintre romani considera ca ar fi trait mai bine daca nu s-ar fi schimbat nimic. 16% cred ca ar fi trait la fel, iar 28% spun ca ar fi trait mai rau. Doar 24% dintre repondenti sustin ca au o situatie financiara mai buna ca inainte de 1989.

Cel mai mare regret al romanilor dupa revolutie este pierderea locurilor de munca (24%), urmat de scaderea nivelului de trai, siguranta zilei de maine si industria, indicate fiecare de catre 6% dintre repondenti.

Studiul IRES a fost efectuat, telefonic, in perioada 19-21 decembrie 2010, pe un esantion multistratificat, probabilist, de 1.476 de persoane de peste 18 ani, cu o marja de eroare de +/-2,7%.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea