Social

De neoprit

Cehii au devenit principalii favoriti la cistigarea titlului continental. Acum patru ani, la Campionatul European gazduit de Belgia si Olanda, Cehia si Danemarca se intilneau in ultima partida din grupa, una fara miza, ambele echipe fiind deja eliminate. Atunci au cistigat cehii, cu 2-0, iar vikingii s-au intors acasa fara nici un punct si fara a fi marcat vreun gol.

Aseara, pe impunatorul Do Dragao din Porto, meciul care a opus cele doua formatii a avut cu totul alte coordonate, miza de asta data fiind un loc in careul de asi al Europenelor din Portugalia. Si de aceasta data, tot cehii au fost cei care s-au bucurat la final, insa scorul a fost acum de 3-0, golurile fiind marcate de Baros, de doua ori, si Koller. Debutul de partida i-a gasit pe danezi mult mai motivati si mai determinati, elevii lui Morten Olsen masindu-si adversarul in jumatatea proprie de teren.

De partea cealalta, cehii s-au rezumat pentru inceput la un joc de asteptare, un presing sufocant la mijlocul terenului si contraatacuri taioase, care au prins in citeva rinduri pe picior gresit defensiva nordica. Ocaziile clare de gol au lipsit cu desavirsire in prima repriza, care s-ar putea caracteriza intr-un singur cuvint: prudenta. Nu trecusera decit patru minute de la reluare , si Cehia a reusit sa deschida scorul in urma unei faze fixe: corner de pe dreapta executat de Poborsky, si uriasul de 2,02 m, Jan Koller, scapat de marcajul lui Laursen, a reluat imparabil cu capul in plasa portii lui Sorensen.

Au urmat citeva minute in care danezii au fortat egalarea, insa actiunile lor s-au lovit de o aparare care de aceasta data a functionat fara greseala. Cei care au inscris insa au fost tot cehii, in minutul 63. Poborsky a inventat o pasa iprintrei pentru Milan Baros, acesta l-a pacalit pe acelasi visator Laursen si l-a invins pe Sorensen cu o iscaritai. Nici n-au reluat bine jocul nordicii, ca s-a si facut 3-0, doua minute mai tirziu. Nedved i-a pasat in adincime excelentului Baros, acesta l-a depasit in viteza pe (cine credetii) Laursen si a expediat un trasor sub transversala. A fost al cincilea gol la turneul final pentru atacantul lui Liverpool, care a trecut in fruntea clasamentului golgeterilor competitiei. A fost al saptelea meci consecutiv in care Baros a marcat pentru Cehia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea