Social

#temperaturi scazute munte #vreme #ploi #prognoza meteo #descarcari electrice

De maine, ploi si temperaturi scazute in toata tara

De maine, vremea se va raci usor, insa se va mentine calda pana spre data de 6 mai, cand temperaturile medii vor ajunge pana la 24 de grade Celsius. Ploile, insotite de descarcari electrice ar putea sa isi faca aparitia in anumite regiuni ale tarii incepand de azi, insa cantitati mari de apa se vor inregistra in zilele de 3, 6 si 7 mai.

In Banat, incepand de maine se va produce o racire usoara, iar in intervalul 7-12 mai vor fi variatii mari de temperaturi, cand valorile termice vor ajunge in jurul unei medii de 20-21 de grade Celsius, temperaturi apropiate de cele normale pentru aceasta perioada. Ploile vor incepe sa isi faca aparitia in aceasta regiune de astazi, insa acestea vor fi mai importante cantitativ in intervalul 6-8 mai.

In Transilvania, se va inregistra o racire usoara a vremii in intervalul 3-5 mai de 3-4 grade Celsius, insa incepand cu 6 mai, valorile medii maxime vor fi de 18-19 grade Celsius, iar minimele nocturne vor ajunge la 6 grade Celsius. Precipitatiile insemnate cantitativ si insotite de descarcari electrice isi vor face aparitia incepand cu 6-7 mai.

In Muntenia, vremea se va raci usor in intervalul 7-12 mai, cand temperaturile maxime vor fi de 20-21 de grade Celsius, valori normale pentru aceasta perioada. In zilele de 6 si 7 mai, isi vor face aparitia si precipitatiile, insa acestea vor fi slabe cantitativ si de scurta durata.

In Moldova, se va raci incepand cu 7 mai, iar valorile medii maxime vor fi de 20 de grade Celsius. Va ploua slab si pe arii restranse in intevalul 6-7 mai.

In Oltenia, va avea loc un proces de racire a vremii incepand cu 6 mai, care va determina temperaturi de aproximativ 20 de grade Celsius. In intervalul 5-7 mai, vor cadea precipitatii insotite de descarcari electrice, insa slabe cantitativ.

Pe litoral, valorile temperaturilor vor scadea usor incepand cu data de 7 mai, cand se vor inregistra maxime de 20 de grade Celsius. Probabilitatea aparitiei ploilor este mai mare in intervalul 6-7 mai.

La munte, regimul termic va scadea pana la 14 grade Celsius incepand cu data de 7 mai, iar ploile vor incepe sa isi faca aparitia incepand de astazi, insa acestea vor fi mai insemnate cantitativ in intervalul 5-8 mai.


Sursa foto: cugetliber.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea