Social

#arsuri cai respiratorii #piscina #copii #spital

De la piscina la spital! Zeci de copii internati de urgenta

Zeci de copii din Bacau au ajuns de la piscina direct la spital cu arsuri ale cailor respiratorii. Copiii se antrenau in piscina ce apartine Primariei Bacau.

Parintii copiilor sunt revoltati si vor sa dea Primaria in judecata. Imbolnavirea copiilor a fost cauzata de clorul de proasta calitate utilizat pentru tratarea apei. In urma inhalarii clorului, multi dintre copii au acuzat iritatii sau arsuri ale cailor respiratorii, probleme oculare, ameteli si stari de voma.

"Luni l-am adus pe cel mic la antrenament, la o jumate de ora am fost sunat de un mama unui coleg ca i s-a facut rau. Tusea, era intr-o stare, aproape lesinat", a povestit parintele unui copil.

Printre cei afectati de clorul folosit pentru dezinfectarea apei se afla si antrenorul de inot Adrian Gavriliu. Acesta a declarat pentru libertatea.ro ca: "Mai multi copii au ajuns la Urgente din cauza clorului inhalat din apa si bazin cu arsuri pe caile respiratorii, arsuri la ochi, stari de voma, ameteli. Eu personal am avut aceste simptome, dureri de cap".

Mai grav este ca aceste probleme persista de trei saptamani fara ca nimeni sa ia vreo masura in acest sens, desi parintii si antrenorii au sesizat autoritatile. Ba mai mult, tot mai multe persoane au ajuns la spital. Bazinul este deschis in continuare.

Gabriel Lupu, directorul Directiei Sport Primaria Bacau a explicat insa ca problema este cauzata de substanta folosita pentru dezinfectarea piscinei, dupa ce municipalitatea a decis sa trateze apa cu o substanta mai ieftina: "Ultima transa pe care am achizitionat-o a diferit ca si compozitie fata de ceea ce luam pâna acum".

Sursa foto: theoxenia-beach-hotel.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea