Social

#medici de familie #coplata #pacienti #medicamente compensate

De la 1 aprilie, medicii de familie nu vor mai ingriji pacientii

Medicii de familie atentioneaza ca de la 1 aprilie 2011 nu isi mai pot ingriji pacientii corespunzator. Acestia spun ca nu pot semna contractul pe 2011 care ii obliga sa aleaga cine primeste medicamente compensate si cine sa ceara sau nu coplata.

"Ministerul Sanatatii si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate au decis ca va puteti simti rau doar o data la trei luni. Atat de rar are voie medicul de familie sa va vada pentru bolile cronice, puteti primi o singura reteta la trei luni pentru bolile cronice.

Mai mult, este posibil sa nu puteti primi nici aceasta unica reteta intrucat medicul va avea plafon orientativ la prescrierea de medicamente compensate/gratuite iar un program informatic prost conceput si cu erori, hotaraste daca sunteti beneficiar de asigurari sau nu, indiferent de documentele pe care le aveti", se arata in anuntul afisat de medici de familie pe usile cabinetelor lor.

De asemenea, pacientii vor trebui sa plateasca suplimentar de fiecare data cand merg la medicul de familie. Tot prin contractul cadru pe care trebuie sa il semneze, medicii sunt obligati sa nu dea retete si bilete de trimitere decat pentru 20 de pacienti pe zi, sa cumpere cititoare de carduri si servere din banii proprii, sa introduca date pe cardurile de asigurat in loc sa consulte si sa lipeasca coduri de bare pe retete.

Pe 12 februarie, medicii de familie au decis sa nu semneze constractul cadru cu CNAS. Medicii afirma ca acest contract i-ar aduce la faliment si vor sa conteste in instanta actele normative care incalca drepturile pacientilor si medicilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea