Social

# orase locuit #oradea #romania

De ce Oradea este unul dintre cele mai bune orase din Romania unde poti locui

In urma unui sondaj recent, oradenii si-au votat orasul ca fiind pe primul loc din toata tara la mai multe capitole. Orasul din imediata apropiere de granita cu Ungaria se bucura de un feedback excelent din partea locuitorilor sai, mai ales cand vine vorba de curatenie sau de accesul pe care acestia il au la magazine sau restaurante. Facilitatile de recreere sunt la fel de apreciate, dar si nivelul de liniste de care oradenii se pot bucura. Care sunt, insa, cele mai tari puncte ale orasului de la vest si de ce anume beneficiaza resedinta judetului Bihor?

O retea de transport bine gandita

Poate nu stiai, dar sistemul de tramvaie oradene e cel mai vechi din toata Romania, datand de la 25 aprilie 1906. Regia Autonoma din Oradea se poate mandri cu 5 linii de tramvai si 17 linii de autobuz, plus o linie de tramvai care opereaza doar in zona industriala a orasului. Asadar, daca vei alege sa te muti in acest oras vestic, nu vei avea grija transportului, pentru ca totul a fost gandit de asa maniera incat sa fie deservita intreaga urbe. Mai mult decat atat, vei putea pleca aproape oriunde in Europa sau in tara cu avionul, pentru ca Aeroportul International Oradea se afla in imediata vecinatate a orasului, cu legaturi zilnice catre Aeroportul Henri Coanda din Bucuresti.

Cost general al vietii mic si oportunitati de cariera

Daca te astepti sa te muti in aceasta parte a tarii si sa astepti mult timp pana sa iti gasesti un loc de munca bine platit in domeniul tau te inseli, pentru ca Oradea a fost dintotdeauna unul dintre cele mai prospere orase din intreaga Romanie. De "vina" este si vecinatatea cu Ungaria, ceea ce a reprezentat o poarta catre Europa, deci oportunitati permanente. Aici rata somajului nu depaseste 6%, fiind mai mica decat media pe tara, iar PIB-ul pe cap de locuitor este aproximativ 150% din media din Romania. iti poti gasi un job rapid intr-unul din domeniile industriei de constructii de masini, mobilier, incaltaminte, chimie, industrie alimentara, piese de schimb sau materiale de constructii. Nu in ultimul rand, Oradea are un flux turistic foarte mare, asa ca activitatea in domeniul hotelier este una intensa.

E necesar sa aducem aminte tot la acest capitol si de piata imobiliara din Oradea, care a cunoscut in ultimii ani o crestere accelerata.

Facilitati educationale

In ceea ce priveste educatia din Oradea, acest oras beneficiaza nu numai de scoli, colegii sau universitati recunoscute international, dar pune la dispozitia locuitorilor sai o multime de muzee, case memoriale sau teatre, unde iti poti petrece timpul liber. Putem aminti de Filarmonica de Stat, Teatrul Regina Maria, Muzeul tarii Crisurilor, Centrul Cultural Italian sau Slovac si Muzeul Masoneriei. Oradea este si unul dintre principalele centre educationale din Romania, care se evidentiaza cu Universitatea din Oradea, una din cele mai mari si mai moderne universitati din tara, care ocupa locul 8 in clasamentul celor mai prestigioase universitati din tara. Pe langa unitati de invatamant superioare, Oradea se mai poate lauda cu 45 de scoli si licee.

Facilitati medicale

Am pastrat ce e mai bun pentru finalul acestui articol. Oradenii si-au votat de curand orasul ca fiind cel mai bine organizat din toata tara in ceea ce priveste facilitatile medicale. Daca te vei muta aici, vei avea parte de 6 spitale de stat, printre care cele mai importante sunt Spitalul Clinic Judetean, Spitalul Clinic Municipal "Dr. Gavril Curteanu" cu cea mai mare sectie de pediatrie din judet, Spitalul Militar, Spitalul Clinic de Neurologie si Psihiatrie, primele doua dispunand si de servicii de urgenta. Pe langa spitalele de stat sunt autorizate multe dispensare si cabinete medicale echipate corespunzator, in care lucreaza medici experimentati si dedicati acestui domeniu. Asadar, pentru orice problema de sanatate ai avea, cadrele medicale de aici vor gasi un tratament corespunzator si vei uita pentru cateva clipe ca te afli intr-un spital din Romania.

Poate ca mutatul in Oradea ar fi cea mai buna idee pe care ai avut-o vreodata, asa ca incepe noul episod din viata ta cautand un apartament de vanzare in Oradea in care sa te muti cat mai curand.

Sursa foto: Shutterstock.com via Digital Workforce

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea