Social

#sala de nasteri #contractii #nastere #barbati #durere

De ce nu trebuie sa stea barbatii in sala de nasteri

Occidentul a lansat in ultimele doua decenii o moda: tatii care asista in sala de nasteri la venirea pe lume a copilului lor. Prezenta sotului nu o ajuta pe femeie sa nasca mai usor, asa cum s-a crezut, ci, din contra, intensifica durerile nasterii.

Multe femei par ingrozite de faptul ca partenerul lor nu va fi alaturi atunci cand vor incepe contractiile. Insa, potrivit cercetatorilor britanici, e mai bine ca barbatii sa nu fie de fata. O echipa de specialisti de la mai multe universitati au monitorizat atactivitatea cerebrala a 39 de gravide aflate in sala de nasteri si care au fost rugate ulterior sa evalueze intensitatea durerii pe care au resimtit-o atunci cand partenerul era langa ele dar si cand acesta se afla intr-o alta incapere.

Cercetatorii au constatat ca, in niciunul dintre cazuri, intensitatea durerii percepute nu a fost redusa de prezenta partenerului. Ba chiar, in unele cazuri, durerea resimtita a fost mai mare atunci cand sotul era prin preajma.

Rezultatele noului studiu, publicat in revista de specialitate Social Cognitive and Affective Neuroscience, sugereaza ca practica de a incuraja prezenta barbatilor in salile de nasteri pentru a-si sprijini partenerele ar putea sa nu fie atat de utila precum se crede.

Sursa foto: huffingtonpost.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea