Social

#putin romania gaze #ochi dulci putin

De ce face Putin ochi dulci Romaniei?

Vladimir Putin e de acord sa luam gaze direct de la Gazprom, iar miza ar putea fi constructia noului depozit de la Roman-Margineni.

Romania a solicitat in repetate randuri companiei de stat ruse Gazprom un acord direct fara intermediari impusi pentru importuri de gaze naturale, dar administratia de la Bucuresti nu a cerut oficial niciodata participarea la proiectul South Stream , care ocoleste Ucraina, informeaza Evenimentul Zilei.

Dimpotriva, autoritatile romane si-au exprimat sprijinul categoric pentru conducta Nabucco, sustinuta de UE si SUA, proiect in care Rusia nu este implicata.

Potrivit unor surse din sectorul energetic, principala miza in acest joc este depozitul de gaze care ar urma sa fie construit la Roman-Margineni, in parteneriat Romgaz-Gazprom. "Daca au vazut ca nu se inteleg cu Ucraina, pe unde trece cea mai mare parte din gazele catre Europa, rusii s-au orientat catre depozite de gaze pe teritoriul statelor europene", spun acestea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea