Social

#zone turistice #covid # alexandru rafila

De ce creste numarul cazurilor de Covid. Alexandru Rafila: " Zonele turistice sunt surse pentru raspandirea infectiei"

Reprezentantul Romaniei la OMS, Alexandru Rafil, a vorbit despre zonele turistice aglomerate. Medicul atrage atentia ca daca nu se poate mentine o distanta de 1,5 metri intre persoane, atunci masca este necesara și in aer liber, pentru a impiedica raspandirea noului coronavirus.

"In general zonele turistice sunt niște surse posibile pentru raspandirea infectiei, mai ales daca se desfașoara un turism mai putin organizat. Acolo era ceva mai putin organizat. Nu erau zone de alimentatie publica, hoteluri, era pur și simplu o foarte mare aglomeratie in aer liber," a declarat Alexandru Rafila la Digi24.

"Noi spunem ca masca se folosește in spatii inchise sau in mijloace de transport. Daca in aer liber este o foarte mare aglomeratie, iar acea distanta minima de un metru și jumatate in mod evident nu este respectata, atunci și spatiul acesta liber devine propice pentru transmiterea bolii. Cred ca nu erau foarte multe persoane intr-o astfel de situatie – care ar fi utilizat masca," a explicat medicul.

Alexandru Rafila: Daca avem suficienta abilitate ii putem convinge pe oameni sa se departeze

Medicul spune ca autoritatile sa fie mai ferme si sa impiedice aglomeratiile mari de oameni

"O atitudine mai ferma din partea autoritatilor care sa impiedice aglomeratiile mari de oameni se poate lua. Adica, noi am stabilit un numar de persoane care pot sa stea impreuna, iar daca discutam de 5, 6 persoane, iar acolo sunt 600... Va dati seama ca s-ar putea incerca convingerea oamenilor, ca nu trebuie sa intram in zona masurilor coercitive. Daca avem suficienta abilitate cred ca exista posibilitatea sa ii convingem pe oameni sa se departeze și sa evite aglomeratia excesiva," a completat Alexandru Rafila.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea