Social

#pete somon #gatire somon #explicatie #somon

De ce apar pete albe pe somon atunci cand este gatit? Explicatia pe care trebuie sa o stie gospodinele

Somonul este unul dintre alimentele pe care il recomanda toti nutritionistii pentru consumul regulat deoarece este un peste bogat in grasimi sanatoase si reprezinta o sursa buna de proteine si acizi omega grasi. De asemenea, somonul are un continut mare de vitamina A, vitaminele B, vitamina D, magneziu, potasiu, seleniu, zinc si fosfor.

 

Conform studiilor realizate pana acum, un consum regulat de somn ajuta la mentinerea unui nivel optim de energie, contribuie la sanatatea oaselor si are multe alte beneficii asupra sanatatii.

Daca foarte multe gospodine s-au intrebat insa de ce acest tip de peste capata o culoare rozalie si mici pete albe atunci cand este gatit, trebuie sa afle care este rolul acestora.

Acele pete albe sunt de fapt o proteina care iese la suprafata pestelui atunci cand este preparat termic.

"Nu este nimic de speriat si este total sigur sa o mananci, doar este inestetica, asa cum vedem cu totii”, subliniaza directorul culinar, Taste of Home, Sarah Farmer.

Potrivit specialistului, cand somonul este crud, proteina numita albumina nu deranjeaza din punct de vedere estetic, insa pe masura ce pestele intra in contact cu caldura, albumina se inroasa si apare pe suprafata fileului sub foma de bule albe sau pete.

Albumina este alcatuita tot din aceleasi substante pe care somonul le contine si poate fi consumata, insa daca te deranjeaza, Sarah Farmer spune ca poti scapa de ea daca nu vei gati somonul prea repede (la temperaturi ridicate) si daca nu il vei gati prea mult (carnea trebuie sa se separe usor in straturi atunci cand o tai). Ea recomanda o temperatura interna a pestelui de 51°C. De asemenea, inca un truc recomandat de specialist pentru reducerea albuminei este spalatul somonului inainte de gatit.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea