Social

#emil boc #guvern #retragere #theodor stolojan #traian băsescu

De ce a fugit din nou Theodor Stolojan

Vestea retragerii ministrului desemnat Theodor Stolojan a socat ieri alianta de guvernare, punand sub semnul intrebarii intregul protocol stabilit de PSD si PDL. Stolojan si-a motivat laconic retragerea si speculatiile despre adevaratele motive au prins amploare.

Stolojan a luat decizia inca de la sfarsitul saptamanii trecute. Sambata seara, Traian Basescu a marturisit acest lucru unor apropiati si reprezentanti ai societatii civile la Cotroceni.

"Am luat hotararea sa imi depun mandatul de prim-ministru desemnat la presedintele Romaniei. Cei doi presedinti de partid au semnat acest parteneriat pentru Romania care sa asigure o guvernare solida, stabila, in urmatorii 4 ani de zile. Este un inceput de viata politica noua in Romania.", a fost declaratia oficiala a lui Stolojan la retragere.

Apropiati din PDL stiau ca Stolojan avea o problema cu imparteala dintre PSD si PDL si ca a fost cu greu convins de presedintele Traian Basescu sa accepte mandatul. Dupa retragerea lui, presendintele nu a avut alta solutie decat sa-l desemneze pe Emil Boc care a condus tratativele cu PSD in vederea formarii guvernului.

In conditiile apropierii unui an foarte greu pentru Romania, se pare ca Stolojan nu a vrut sa faca compromisuri si sa accepte oamenii propusi de PSD si PDL, pe care nu ii considera capabili. "Stolojan nu intelege niste lucruri, au fost certuri si pe buget, nu intelege ca 2009 e an electoral, nu poti sa tai majorari salariale , tot", a spus un lider democrat cu vechime pentru Gandul.

Indiferent cum a fost interpretata retragerea in ultimul moment al lui Stolojan, fie ca o dovada de demnitate, fie ca un act de iresponsabilitate politica, tensiunile din alianta de guvernare au crescut si Emil Boc va avea o sarcina foarte grea, in rolul de nou prim ministru desemnat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea