Social

#gabriela firea #RATB gratuit #ratb # transport in comun

De cand vom merge gratuit cu RATB

Gabriela Firea, primarul ales al Bucurestiului, nu va renunta la introducerea gratuitatii pe mijloacele de transport in comun si propune aplicarea masurii pe intervale mai scurte de timp.

Gratuitatea pentru transportul in comun va fi introdusa mai intai in orele de dinainte si de dupa varfurile zilei, acesta urmand sa fie un proiect-pilot pentru a vedea care este raspunsul bucurestenilor, a declarat primarul ales al Capitalei, Gabriela Firea. Reamintim faptul ca noul primar general ales al Bucurestiului, Gabriela Vranceanu Firea, a venit cu prima propunere concreta pentru bucuresteni: transport public de suprafata gratis pentru toata lumea. 

Ea a precizat ca a avut mai multe intalniri cu managementul RATB si cu liderii de sindicat in legatura cu propunerea pe care a facut-o. „Transportul public gratuit poate sa devina o realitate si de aceea am si anuntat aceasta masura, dar nu inainte ca transportul public sa se modernizeze“, a spus Firea, potrivit news.ro.  

Primarul ales al Capitalei a precizat insa ca, pana la momentul gratuitatii transportului public, trebuie indeplinite alte sarcini: toate cele 1.000 de autobuze ale RATB sa fie pe traseu, pentru ca 330 sunt tinute in autobaza si folosite pentru piese de schimb pentru autobuze din traseu; impreuna cu Politia Capitalei, acolo unde se va putea, vom avea banda unica pentru transportul in comun, pentru taxi si salvari, toate autobuzele trebuie sa fie curate, reparate si cu controlori de trafic vigilenti care sa nu permita accesul persoanelor recalcitrante. 

„Prima propunere a mea a fost de a introduce gratuitate, pentru inceput, in orele de dinainte si de dupa varfurile zilei. Spre exemplu, intr-o capitala europeana s-a constatat ca este cel mai aglomerat intre 8.15 si 9.15 si atunci municipalitatea a oferit gratuitate cu o jumatate de ora inainte de a incepe varful de trafic si o jumatate de ora dupa acest varf. Din discutia pe care am avut-o la sfarsitul saptamanii trecute cu managerul RATB si cu reprezentantii sindicatelor, mi-au spus ca este 100%  fezabil ceea ce propun eu, mai ales avand in vedere faptul ca veniturile RATB sunt structurate cam asa: 30%  venituri proprii, din vanzarea biletelor, si 70 la suta este aportul Primariei Municipiului Bucuresti. As vrea sa folositi aceste cifre si sa vedeti ca ce am propus nu este un plan fantezist”, a declarat Firea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea