Social

De Boer nu acorda sanse Olandei: „Nu suntem destul de patrioti”

Desi a participat la fiecare turneu final din postura de mare favorita, Olanda a dezamagit in mai toate cazurile, exceptia fiind una singura - castigarea Campionatului European din 1988. Fostul international Ronald de Boer stie si explicatia: batavilor le lipseste ceva - patriotismul.

„Sunt cat se poate de convins ca nu suntem destul de patrioti, ca ceilalti jucatori lupta mult mai mult pentru culorile tarii lor decat o facem noi. Multi fac orice le sta in putinta pentru a ajunge cat mai sus, dar noi, olandezii, nu punem destul osul. De multe ori, acest aspect se dovedeste decisiv”, sustine Ronald de Boer.

Fostul fotbalist al Barcelonei crede ca motivele sunt de natura sociala, explicand: „In Olanda totul este foarte bine organizat. Aici nu ai prea multe griji, nu exista grija zilei de maine. Suntem si noi mandri sa jucam pentru echipa nationala a tarii noastre, bineinteles, dar, daca ne uitam in ochii celorlalti jucatori, observam ca ei chiar sunt mandri, ca sunt patrioti 100%”.

In ceea ce priveste actualul Campionat European , De Boer sustine ca neconvovarea lui Clarence Seedorf ar putea avea repercursiuni severe asupra parcursului Portocalei Mecanice. „Clarence a castigat de patru ori Liga Campionilor. Van Basten trebuia sa ii arate mai mult respect. Desi il consider un selectioner foarte bune, sunt convins sa Marco a facut o mare greseala aici”, a conchis fostul international batav.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea