Stiinta & Tehnologie

#microsoft #window xp #protectie microsoft

De astazi, Windows XP ramane fara protectie din partea Microsoft

Suportul tehnic asigurat de Microsoft pentru utilizatorii de Windows XP va fi retras incepand de astazi. Detinatorii licentelor raman astfel vulnerabili in fata eventalelor atacuri cibernetice. Compania detinuta de Bill Gates a anuntat ca isi va concentra eforturile pentru a asigura protectia versiunilor mai recente ale programelor Windows.

Aproximativ 30% dintre calculatoarele care functioneaza in intreaga lume functioneaza pe versiuni XP. Verisiunea Windows pentru care Microsoft renunta sa mai asigure suport tehnic a aparut in 2001 pentru a acoperi esecul lui Windows Millenium, un program care nu a dat rezultatele scontate.

Lansat in doua versiuni de baza, Windows XP Office si Windows XP Home, programul este in continuare rulat pe calculatoarele unor companii si institutii de stat din toata lumea. Vestea retragerii protectiei asigurate de Microsoft a bulversat o lume intreaga, analistii estimand ca o parte dintre utilizatori isi vor indrepta atentia spre concurenta directa reprezentata de Apple sau Google.

Sursa foto: f-secure.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea