Social

De astazi vremea se incalzeste brusc

Calduri bruste – asta vor avea de infruntat romanii, conform avertizarilor meteorologilor. Acestia din urma spun ca in urmatoarele zile temperaturile vor creste brusc, ajungandu-se chiar la temperaturi de 23 de grade in cursul zilei de marti, maxime mai mari decat normalul perioadei.

Prognozele spun ca in perioada urmatoare temperaturile vor fi neobisnuit de mari pentru aceasta perioada, depasindu-se chiar mediile multianule. Specialistii pun acest fenomen pe seama unei mase de aer cald care vine din zona meditaraneana.

Incalzirea incepe de astazi, cand vremea se va incalzi in toata tara, maximele zilei urmand a fi cuprinse intre 11 si 21 de grade. In centru, in nord, dar si in vest, ziua incepe cu vreme destul de buna. Odata cu dupa-amiaza insa, cerul se va acoperi de nor, fiind asteptate ploi locale in Banat, Crisana si in Maramures, apoi si in nordul Transilvaniei.

Temperaturile cresc comparativ cu cele de ieri: 16 grade vor fi la Cluj Napoca si 21 in Timisoara. In sudul tarii, in Oltenia, va fi timp placut, chiar daca toata ziua cerul va fi acoperit de nori. Sunt prognozate 20 grade la Craiova si 21 la Drobeta Turnu Severin . In Muntenia, in prima parte a zilei mai sunt nori si ploi locale, mai ales in estul regiunii, apoi cerul devine variabil. Maximele nu vor trece de 17 grade in Buzau si Calarasi.

In Dobrogea, pe parcursul zilei, norii se mai risipesc si apare si soarele. Vor fi 14 grade la Constanta si 13 in Tulcea. In Moldova, ploile continua, dar vor cadea pe arii ceva mai restranse comparativ cu ziua de ieri. In a doua parte a zilei, norii si ploile se retrag spre nord-est. Maximele vor fi de 14 grade in sudul regiunii si in jur de 12 in nord, la Suceava.

In Capitala, la amiaza sa se ajunga la o maxima de 19, chiar 20 de grade. Dupa ce toata ziua de ieri a plouat si a fost destul de racoare , de astazi vremea se incalzeste semnificativ.

Incepand din aceasta noapte, dar si in prima parte a zilei de maine, deasupra zonelor vestice si nord-vestice patrunde un aer usor mai rece, asa ca aici, temperaturile nu vor trece de valorile normale pentru aceasta perioada. In schimb, in sud, maximele vor atinge 22, chiar 23 de grade. Miercuri, instabilitatea vremii se accentueaza si ploile se extind din nou. Chiar si asa, vremea continua sa se incalzesca in jumatatea nordica, pentru ca masa de aer cald cuprinde toate regiunile tarii.

Aceasta perioada nu vine insa numai cu vesti bune. Ieri hidrologii de la INMH au emis o avertizare hidrologica pentru cursul superior al Prutului, conform careia debitul si nivelul acestuia vor creste, zona cea mai afectata fiind situata intre punctul de intrare in tara a Prutului si barajul Stanca Costesti. Avertizarea este valabila pana maine seara, la ora 24.00.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea