Social

#certificat energetic #locuinte #contract vanzare-cumparare

De astazi, locuintele se vand doar cu certificat energetic

Incepand de astazi, 18 iulie, locuintele nu vor mai putea fi vandute fara certificat energetic. Astfel, proprietarii care vor sa isi vanda locuinta sunt obligati sa puna la dispozitia clientului o copie a certificatului energetic.

"La incheierea contractului de vanzare-cumparare, proprietarul are obligatia de a transmite certificatul de performanta energetica, in original, noului proprietar. Incepand cu 18 iulie, contractele de vanzare-cumparare incheiate fara respectarea prevederilor referitoare la certificatul de performanta energetica sunt supuse nulitatii relative, potrivit prevederilor Codului Civil", a declarat Mihai Mereuta, presedinte al Ligii Asociatiilor de Proprietari Habitat.

Potrivit noii legi, vanzatorul este obligat sa apeleze la serviciile unui auditor energetic, care sa intocmeasca un certificat de performanta energetica in care sa specifice daca cladirea este izolata termic si din ce clasa de eficienta energetica, de la A la G, face parte imobilul.

Sursa foto: blog.blitz-imobiliare.ro

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.