Social

#vacanta modificata #modificari scoala #elevi #an scolar 2015-2016 #a inceput scoala #prima zi de scoala

De astazi, din nou in banci! Ce-i asteapta pe elevi

De astazi au inceput cursurile! 25 % din scolile din Romania nici nu ar trebui sa functioneze, spun oficialii din Ministerul Educatiei, in conditiile in care multe unitati de invatamant nu au apa curenta, toaletele sunt tot in curtea cladirii, iar unii elevii vor sta in aceasta iarna cu gecile pe ei, pentru ca sistemul de incalzire nu functioneaza. Cu toate acestea, 3 milioane de elevi au inceput astazi scoala!

 

Noul an aduce si unele schimbari. Structura anului scolar a fost schimbata cu doar cateva zile inainte ca elevii sa se intoarca in banci. Astfel, vacanta de iarna a fost prelungita de la doua la trei saptamani, ceea ce a decalat si restul vacantelor.

Nu este insa singura noutate. Ministerul Educatiei a introdus patru noi discipline optionale: Joc si miscare la clasele pregatitoare, I si a II-a, Educatie pentru prevenirea riscului rutier in invatamantul primar si Educatie pentru dezvoltare si Educatie pentru drepturile de proprietate intelectuala, la liceu.

Ministrul Educatiei estimeaza ca anul scolar incepe cu o nota de 8. Invitat la Digi24, Sorin Cimpeanu spune ca exista inca numeroase probleme, inclusiv in privinta manualelor scolare, dar si cu nivelul de salarizare a profesorilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea