Social

#solutii probleme #kruk #probleme financiare #creante #datorii

Datorii si optimism in acelasi timp. Cum iti rezolvi problemele financiare fara stres

Problemele financiare sunt generatoare de tensiuni in familie. Datoriile pot crea si probeme de sanatate cum ar fi insomnii, dureri de cap, de stomac, infarct si depresie. Lipsa banilor ne poate, asadar, afecta sanatatea fizica, echilibrul psihic, dar si relatiile cu cei din jur.

Potrivit oamenilor de stiinta, cuplurile care au datorii se cearta mai des si ajung sa petreaca mai putin timp impreuna, ceea ce duce la o inrautatire a relatiei si, implicit, la o stare constanta de nefericire. Problemele financiare sunt si una dintre cauzele cele mai frecvente ale divorturilor in toata lumea. Pot aparea sentimente de rusine si o deteriorare a stimei de sine.

Specialistii KRUK, liderul pietei de management al creantelor din Romania, ofera cateva repere pentru gestionarea cu optimism a situatiilor de criza:

Focuseaza-te pe altceva

Atunci cand problemele financiare nu iti dau pace, incearca sa gasesti alte lucruri la care sa te gandesti. Observa ce altceva se intampla in jurul tau si schimba perspectiva lucrurilor. Evita sa te invinovatesti doar pe tine pentru situatia in care te afli pentru ca altfel nu vei mai iesi niciodata din aceste necazuri. Valoarea ta ca persoana nu este aceeasi cu valoarea veniturilor tale!

Cauta suportul familiei

Incarcatura negativa pe care o presupun datoriile este cea care conduce la cele mai multe probleme emotionale. De aceea, e important sa gasesti caile prin care sa te eliberezi de acest stres. Iar oamenii de langa tine, rudele, prietenii sunt persoanele de incredere in fata carora te poti elibera de ganduri, de apasari. Discuta deschis cu partenerul de cuplu, colaborati si cautati impreuna solutii pentru redresarea financiara.

Stabileste-ti un buget

Creioneaza pe hartie bugetul de care dispui. In momentul in care vei crea vizual aceasta imagine, psihicul tau va fi usurat, iar nivelul de stres va fi diminuat considerabil, spun cercetatorii. Incearca apoi sa te incadrezi cat mai mult in acest buget. Evita orice fel de cheltuiala inutila, dar bucura-te de lucrurile care iti genereaza o stare de bine cu costuri cat mai mici.

Trage concluzii

Ce poti invata din momentul actual? Care sunt greselile pe care le-ai facut? Redefineste-ti sistemul valori si invata sa te bucuri de placerile simple ale vietii. Bucura-te de timpul pe care il ai, de cei dragi ai tai. Ai mai intampinat, cu siguranta, si altadata probleme de tot felul si e bine sa incerci sa-ti amintesti ce ai facut atunci pentru a le depasi. Cum ai putut atunci, vei putea si acum! Trebuie doar sa ai incredere in tine!

Cauta ajutor specializat

Chiar si atunci cand ti se pare ca te afli intr-o situatie fara iesire exista o cale pentru rezolvarea problemelor. KRUK iti intinde o mana de ajutor si iti ofera solutiile pentru depasirea fara stres a problemelor financiare cu care te confrunti.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea