Social

"Datorez multe fotbalului bulgar"

Fostul fotbalist hristo stoicikov a declarat ca a acceptat sa antreneze reprezentativa Bulgariei deoarece datoreaza foarte multe fotbalului din tara sa.

"Am acceptat sa devin antrenorul echipei nationale pentru ca datorez foarte multe fotbalului bulgar. Tot ceea ce trebuie sa fac este sa pun in slujba lui tot ce am invatat in ultimii 20 de ani. Jucatorii au primit bine vestea. Ei stiu ca nici unul dintre ei nu va fi ignorat", a afirmat Stoicikov, in virsta de 38 de ani.

Fostul international bulgar a semnat, luni, un contract pe o perioada de doi ani, cu optiune de prelungire pentru inca doi, cu Federatia Bulgara de Fotbal.

Prima partida a lui Stoicikov in calitate de selectioner va avea loc pe 18 august, cind Bulgaria va intilni, in deplasare, reprezentativa Irlandei, intr-un meci amical . "Stiu exact ce avem de facut in meciul cu Irlanda si cum trebuie sa jucam. Voi incerca sa obtin tot ce se poate din aceasta intilnire", a precizat tehnicianul.

Bulgaria face parte din grupa a opta preliminara a Cupei Mondiale din Germania, alaturi de reprezentativele Suediei, Croatiei, Islandei, Ungariei si Maltei. "In preliminariile CM-2006 vom avea meciuri grele, dar atita timp cit se va putea vorbi de un colectiv unit si de disciplina, rezultatele vor veni", a spus fostul atacant al reprezentativei Bulgariei.

Stoicikov ii va avea ca secunzi pe fostii sai coechipieri din echipa nationala, Petar Hubchev si Ivailo Iordanov.

Hristo Stoicikov, care il inlocuieste in functia de selectioner pe Plamen Markov, a cistigat trofeul Balonul de Aur in 1994, dupa ce a obtinut locul 4 la Cupa Mondiala cu nationala Bulgariei .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea