Social

#daniel morar #creste numar #dosare abuz serviciu

Daniel Morar: A crescut numarul de infractiuni de abuz in serviciu

Numarul de infractiuni legate de abuz in serviciu, infractiunile pe piata de capital si de spalare de bani a crescut in 2008, arata Daniel Morar , procuror sef al DNA.

Morar a constatat si cresterea numarului de dosare intocmite pentru spalare de bani si infractiuni pe piata de capital.

"Un obiectiv pe anul 2008 a vizat canalizarea eforturilor pentru combaterea coruptiei la nivel inalt si mediu si analiza arata o abordare a sectoarelor vulnerabile la coruptie. Daca in 2004 predominau infractiunile legate de acordarea de credite sau cele de folosire a creditelor comerciale in alte scopuri, in 2008 observam o crestere a numarului de infractiuni legate de abuz in serviciu", a declarat Daniel Morar.

"Dosarele intocmite pentru infractiuni de abuz in serviciu in scop personal au crescut, sunt 141 fata de 46 in 2007, au fost 14 dosare pentru spalare de bani fata de 8 in 2007 si 10 infractiuni pe piata de capital", a precizat Morar.

Morar a precizat si ca activitatea DNA a fost legata de o reorganizare a activitatii politiei, in sensul ca "politistii efectueaza tot mai putine activitati de investigatie si mai multe acte de urmarire si cercetare penala din dosarele existente".

CSM discuta in sedinta propunerea ca Morar sa ramana sef la DNA

Marti are loc sedinta Sectiei pentru procurori a CSM, in care este discutata propunerea ministrului Justitiei pentru numirea in functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie a lui Daniel Morar.

Ministrul Justitiei a anuntat vineri, pe 30 ianuarie, in cadrul unei conferinte de presa ca singura propunere pentru sefia DNA ramane Daniel Morar, actualul procuror sef al acestei institutii, potrivit NewsIn.

Presedintele Traian Basescu a afirmat la TVR, ca mentinerea lui Daniel Morar la sefia DNA nu este o conditie obligatorie pentru ridicarea monitorizarii CE pe justitie, dar ca ar fi o eroare inlocuirea sa in conditiile in care Comisia apreciaza activitatea Directiei pe care acesta o conduce.

Pe 14 ianuarie, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a declarat ca se va consulta cu procurorul general al Romaniei, Codruta Kovesi, si cu persoane din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), pentru a ajunge "cat mai rapid" la o solutie privind conducerea acestei insitutii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea