Social

#an scolar #imn national #imn #daniel funeriu # inceput an scolar

Daniel Funeriu: Festivitatile de inceput de an scolar trebuie sa inceapa cu intonarea imnului national

Daniel Funeriu , ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca la inceputul anului scolar elevii trebuie sa intoneze patru strofe din imnul national, scrie realitatea.net.

"Am cerut inspectorilor scolari generali ca in toate scolile din Romania festivitatile de inceput de an scolar sa inceapa cu intonarea imnului national", a spus Daniel Funeriu.

Anuntul vine la o zi dupa ce presedintele Traian Basescu s-a declarat dezamagit de recenta interpretare a imnului in deschiderea meciului Romania-Franta .

"In fiecare clasa de scoala sa existe un tricolor si la inceputul orelor sa cantam imnul", a opinat seful statului, prezent la scoala de vara la UNPR.

Exista insa o lege care reglemeanteaza deja acest lucru. "Imnul national se intoneaza, intre altele, la festivitatile si ceremoniile oficiale nationale si internationale, cu prilejul vizitelor intreprinse in Romania de sefi de stat si de guvern, pe stadioane si alte baze sportive sau la inceputul programului zilnic in scolile primare si gimnaziale", se arata in articolul 10 din legea 75 pe 1994.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea