Social

#condamnare Dan Diaconescu #santaj dan diaconescu #otv #dan diaconescu

Dan Diaconescu a fost condamnat la inchisoare

Dan Diaconescu a fost condamnat definitiv,de Curtea de Apel Bucuresti la cinci ani si sase luni de inchisoare cu executare, pentru santajarea lui Ion Mot, fost primar al comunei aradene Zarand, precum si a omului de afaceri Paul Petru Tardea. Decizia este definitiva.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au notat ca, in perioada mai-septembrie 2009, Dan Diaconescu a exercitat acte repetate de amenintare atat in mod direct, in cadrul emisiunii de la OTV, cat si indirect, prin intermediul lui Doru Parv, asupra lui Ion Mot, primar al comunei aradene Zarand, pentru a-l determina sa le dea suma totala de 200.000 euro.

Sub presiunea acestor amenintari, primarul Ion Mot i-a remis lui Doru Parv suma de 30.000 de euro si 42.000 de lei, scopul fiind ca banii sa ajunga, in final, la Dan Diaconescu.

De asemenea, procurorii il mai acuza pe Dan Diaconescu ca, in cursul lunii aprilie 2005, a exercitat acte repetate de amenintare atat in mod direct, cat si indirect, prin intermediul lui Mitrus Ghezea, realizatorul emisiunii "Semnal de alarma", difuzata pe acelasi post de televiziune, asupra omului de afaceri Paul Petru Tardea, pentru a-l determina sa-i dea suma totala de 100.000 euro, din care a primit efectiv 4.500 de euro.

Dan Diaconescu a mai fost arestat in 2010 in acelasi dosar.


Sursa foto: libertatea.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea