Social

# cancer dan chisu #dan chisu #cancer

Dan Chisu, diagnosticat cu cancer de trei ori intr-un an

Regizorul Dan Chisu a fost diagnosticat cu cancer de piele de trei ori intr-un an. Regizorul, in varsta de 63 de ani, a ajuns de urgenta la spital pentru a fi operat. El risca sa ramana mutilat pe viata.

„Dr. Mihaela Leventer a zis: «Ia stai, ce e asta? Vino la o consultație». Și m-am dus. A scos o lupă, s-a uitat. A zis «Da, vino mâine». Atunci m-am speriat”, a povestit Dan Chișu despre prima întâlnire cu cancerul de piele. În urmă cu cinci ani, el a fost diagniosticat pentru prima oară cu cancer de piele, iar de atunci a trecut prin trei intervenții chirurgicale. Ultima dintre acestea a avut loc la începutul anului. Culmea, nu a avut semne ciudate pe piele, însă i s-a părut suspect când a început să se simtă din ce în ce mai rău, iar calitatea pielii s-a schimbat. „Aveam educația controlului medical anual și, în general, am grijă de sănătatea mea. Dar pielea am neglijat-o. Am zis că ce poate să mi se întâmple? Dacă nu mă lovesc, nu mă tai, sunt bine”. Dar nu a fost bine.

A descoperit la o petrecere ca sufera de cancer de piele

Mai mult decât atât, a descoperit boala absolut întâmplător, la o petrecere la care a participat și Dr. Mihaela Leventer. „Mi-a luat o probă pentru biopsie și în câteva zile m-a programat pentru intervenție”, a mai povestit Dan Chișu. Intervenția a fost una de curățare a celuleor canceroase de la nivelul corpului și de pe față. Dacă nu era operat, Dan Chișu risca să rămână cu chipul mutilat. „Am avut noroc, pentru că puteam să întârzii cu diagnosticarea. Atunci mi-am dat seama că fiecare detaliu contează și că, mai importantă decât rezolvarea problemei, este prevenția. Cu cât ajungi mai devreme la medic, cu atât intervenția este mai ușoară”, spune Dan Chișu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea