Social

#presedinte american #george bush #administratie

"Daca doriti sa revedeti..." cu presedintele George W. Bush

Presedintele american George W. Bush se pregateste sa paraseasca functia de la Casa Alba.

Totusi, americanii isi vor aminti, mult timp, de prezenta lui Bush la sefia tarii, din cauza momentelor memorabile pe care acesta le-a trait la Casa Alba, comenteaza AFP.

Presedintele isi incepe mandatul pe ruinele World Trade Center , iar dupa sapte ani este vizat de un atac cu pantofi: indiferent care va fi judecata istoriei asupra presedintiei Bush, aceasta lasa cateva imagini memorabile.

Statele Unite si intreaga lume isi tin respiratia in timp ce agentii electorali muncesc pe branci in Florida pentru a descifra, numara si renumara buletinele de vot de la alegerile prezidentiale din 7 noiembrie 2000.

Apoi Curtea Suprema ia decizia in una dintre cele mai stranse si mai controversate alegeri din istorie, in favoarea republicanului George W. Bush si in detrimentul democratului Al Gore , decizie contestata de contracandidatul lui Bush.

Pe 11 septembrie 2001, data pe care americanii nu o vor uita niciodata, un avion al American Airlines intra in turnul nordic al World Trade Center, urmat de un avion al United Airlines , care intra in turnul sudic. Imediat dupa primele atacuri, seful de cabinet al lui Bush, Andrew Card, ii spune presedintelui la ureche ca un al doilea avion a lovit world trade center si ca "America este atacata".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea