Social

Daca apucam sa iesim in strada, nu vom mai cere doar 540 de lei

Ministrul Pacuraru se ascunde dupa patroni .

Ministrul Muncii a declarat ca a primit de la sindicate lista argumentelor pentru un salariu minim de 540 de lei, dar asteapta sa fie semnata si de patronate. La ce ii trebuia o lista scrisa cand a avut deja o negociere de trei ore cu sindicatele si patronatele si de cand tine guvernul cont de parerile lor, dupa ce ani de zile a fentat avizarea propunerilor legislative in Consiliul Economic si Social?

Tot acest joc este o incercare stupida de a castiga timp, in speranta ca o sa gaseasca o solutie pentru a nu se trezi cu miscari de strada la care PNL-ul sa fie injurat copios taman in campania electorala. Singurul sau aliat se pare ca este sezonul: deocamdata, fiind perioada de concedii , liderii sindicali nu sunt capabili sa scoata mii de oameni in strada. Vor incepe insa de astazi sa picheteze sediile ministerelor si prefecturilor in asteptarea toamnei. Atunci, oamenii se vor intoarce la lucru si, probabil, vor fi deja „intepati” de facturile tot mai mari si scumpirea pretului la alimente.

Mai mult, in miscarea sindicala se aud de pe acum voci care spun ca salariul minim de 540 de lei, suma pentru care se lupta liderii sindicali inca de la inceputul acestui an, este apa de ploaie in conditiile in care chiar guvernul recunoaste ca-ti trebuie un venit de cel putin 613 lei pe luna ca sa treci iarna. „Daca vom apuca sa iesim in strada, nu ne vom mai multumi sa cerem doar 540 de lei”, a avertizat ieri liderul CNSLR-Fratia, ca reactie la „baletul” pe care il face ministrul Muncii, Paul Pacuraru.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea