Social

#cladiri #romania #seism #cutremur #noua zeelanda # risc seismic

Cutremurul din Noua Zeelanda nu are efecte asupra Romaniei

Cutremurul produs in Christchurch, din nu va avea efecte asupra Romaniei. Asigurarea vine din partea lui Gheorghe Marmureanu , directorul Institului de Fizica Pamantului . Cutremurul produs in Noua Zeelanda este al treilea din ultima perioada.

ne asigura ca un cutremur devastator precum cel din Noua Zeelanda nu se va produse niciodata in Romania. In falia din Vrancea nu au loc seisme de suprafata precum cel din Noua Zeelanda. Astfel de cutremure din Romania au maxim 5,4 grade pe scara Richter. 

"Exista vreo 12 scari seismice. In partea asiatica, seismele se masoara intr-o alta scara, diferita de Richter. Magnitudinea este de fapt e 7,5. intr-adevar e distrugator. E al 3-lea. A mai fost unul mai mic. Zona asta va fi foarte activa pana in 2022, ceea ce inseamna ca in partea europeana lucrurile vor fi mai linistite", a declarat Gheorghe Marmureanu .

"Atat timp cat placa asiatica este activa, placa europeana este inactiva, deci nu e niciun pericol pentru Romania", a mai explicat Gheorghe Marmureanu.

Daca in Romania s-ar produce un cutremur asemanator celui din Noua Zeelanda consecintele ar fi dezastruoase. Un astfel de seims ar distruge cladirile cu risc seismic de gradul 1. In Bucuresti peste 400 de cladiri risca sa se prabuseasca la un cutremur asemanator celui din martie 1977.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea