Social

#ajutoare romani #romani afectati italia #cutremur italia #decese #ajutoare #italia #romani

Cutremurul din Italia: 292 de morti si 50 de familii de romani afectate

Cutremurul devastator din Italia, ce a avut loc pe 24 august, a dus la decesul a 292 de morti. Aceasta este ultima cifra anuntata de serviciul protectiei civile din Italia. In urma cutremurului aproximativ 50 de familii de romani au fost afectate.

Familiile de romani afectate de cutremur urmeaza sa primeasca ajutoare de urgenta de la statul roman, potrivit datelor primite de Ministerul Muncii.

In cazul copiilor ramasi orfani, ajutorul de 6.000 de euro anuntat de Guvern va fi impartit in doua transe egale, una catre persoana sau familia pentru care s-a dispus masura de protectie speciala a copilului si una direct catre copil, dar care va putea fi accesata doar cand acesta implineste 18 ani.

De asemenea, Guvernul acorda un sprijin de 1.000 de euro familiilor persoanelor decedate si 10.000 de euro persoanelor singure sau familiilor a caror locuinte au fost distruse in proportie de cel putin 50%.

Bilantul seismului indica, luni la ora 20:00, 11 cetateni romani decedati, sase raniti si aproximativ 30 de persoane aflate in taberele de ingrijire a sinistratilor, scrie libertatea.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea