Social

#cutremur timisoara #magnitudine #cutremur #seism #magnitudine cutremur

Cutremur langa Timisoara! Ce magnitudine a avut

Un seism s-a produs in noaptea de joi spre vineri la ora 4:13, langa Timisoara. Cutremurul a avut loc la o adancime de 3 kilometri si a avut o magnitudine de 2.4 grade pe scara Richter.

 

Cutremurul a avut epicentrul in apropierea localitatii Fibis, la 30 de kilometri distanta de Timisoara.

"Este o activitate perfect normala a zonei, se intampla frecvent, nu este nimic deosebit. Noi anuntam doar cutremurele de peste 3,5 grade, pentru ca daca le-am anunta si pe cele care nu se simt, lumea ar intra in panica. A fost departe de a se simti de catre om, asta este respiratia pamantului, sa zicem asa, nu putem sa spunem ca va mai veni ceva sau nu. Inainte de a avea aparatura performanta am avut atat de multe cutremure, dar acum aparatura prinde tot ce este in timp real si trimite la Bucuresti", a explicat Dan Rau, directorul Observatorului Seismologic din Timisoara, potrivit libertatea.ro.

Cel mai puternic cutremur produs in 2016 a avut magnitudinea 4,1 grade pe scara Richter. Acesta s-a produs in data de 7 ianuarie si a avut epicentrul in in zona Vrancea-Buzau, conform Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP).

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea