Social

#cutremur puternic #cutremur romania #cutremur

Cutremur de 7 grade in curand in Romania? Raspunsul specialistilor

Un anunt postat pe pagina de Facebook “Seismic Center – Predictie si alerta cutremur” potrivit caruia in Romania ar putea avea loc un cutremur de 7 grade pe scara Richter a a creat panica, mai ales ca marti, 3 septembrie, s-a produs un cutremur semnificativ, de 4,5 grade pe scara Richter, in zona Vrancea.

 

Pentru a lamuri aceste informatii, directorul general al Institutului National de Fizica Pamantului, Constantin Ionescu, a venit cu explicatii.

„Deocamdata nu se pot prezice cutremurele cu 6 ore inainte. Nu exista nici tehnologie, nici cercetarile din zona seismica din Vrancea nu permit o astfel de estimare exacta. Noi avem un colectiv de cercetare de prognoza a cutremurelor unde corelam activitatea seismica impreuna cu alte masuratori in Vrancea, precum campul magnetic, temperatura apei in sol, infrasunete generate de undele seismice. Pana in prezent, avand in vedere activitatea seismica destul de redusa, nu putem sa ajungem la o concluzie.

Inca nu am observat corelari intre activitatea seismica si factorii precursori unui cutremur pe care i-am enumerat anterior”, a declarat Constantin Ionescu, directorul general INFP.

„Noi nu stim cine este acea organizatie, ce specialisti in seismologie au. Nu stim nimic despre ei. Niciodata nu am intrat in conexiune. Nu ne-am intalnit intr-o conferinta. Nu m-au contactat pana acum. Dar daca au metode software sau alte metode care pot sa prezica cutremurele cu 6 ore inainte precum spun, putem sa colaboram”, a concluzionat Constantin Ionescu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea