Social

#richter #bucuresti #cutremur #marea neagra

Cutremur de 5,5 grade pe scara Richter resimtit in Bucuresti! Se asteapta replici!

Un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter a fost resimtit in Bucuresti.

La ora 10.50 locuitorii Capitalei au resimtit efectul unui cutremur care a avut epicentrul in Marea Neagra. De aceea cei afalati pe litoral au simtit cel mai bine miscarea tectonica.

potrivit Stirilor ProTV, seismul a avut epicentrul in zona Marii Negre, la o adancime de zece kilometri. Cutremurul, produs in jurul orei 10.49, s-a resimtit si in Capitala, cu intensitatea 3-4. Cutremurul s-a mai simtit si in Buzau, Braila, Calarasi. Nu au fost inregistrate insa pagube materiale sau victime. 

“Cutremurul a avut o adancime de zece kilometri adancime si a avut epicentrul in Marea Neagra. La 5.8 pe scala Richter nu ar fi putut produce pagube importante , mai ales ca era in Marea Neagra'', a declarat pentru Realitatea TV Gheorghe Marmureanu , directorul Institutului de Fizica a Pamantului.

Un alt cutremur care s-a resimtit puternic in intreaga tara a avut loc la sfarsitul lunii aprilie a acestui an.

Update:

Directorul stiintific al Institutului de Fizica a Pamantului, Mircea Radulian, a confirmat pentru evz.ro, faptul ca pe falia Sabla, situata in sudul orasului Mangalia, a avut loc un seism de suprafata, cu intensitatea de 5,6 pe scara Richter. Cutremurul s-a produs la o adancime de 20 de kilometri.

"Cutremurele de suprafata dau replici cu intensitate, de regula, mai mica decat socul principal. O sa putem evalua acest cutremur in cateva ore, dupa ce vom vedea cum evolueaza activitatea seismica in zona. Abia atunci vom sti daca acest cutremur a fost socul principal sau un presoc. Nu este exclus ca un cutremur de suprafata sa fie urmat de un soc seismic cu intensitate mai mare decat cel initial. Insa, nu cred ca este cazul acum", a declarat pentru EVZ, Mircea Radulian.

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea