Social

#cutremur # cutremur vrancea #seism

Cutremur de 3,4 grade in zona Vrancea

Un nou cutremur a avut loc miercuri dupa-amiaza in zona Vrancea. Potrivit Institutului National de Fizica a Pamantului (INFP), seismul a avut o magnitudine de 3,4 grade pe scara Richter si s-a produs la ora 12:49, la o adancime de 115 kilometri.

In aceeasi zi, tot in zona Vrancea s-au mai produs alte doua seisme de intensitate mica, 2,9, respectiv 2,7 grade pe scara Richter.

In ultimele doua zile, s-au inregistrat cutremure si in Turcia si Grecia. Primul s-a produs miercuri in Turcia (3,6 grade Richter ), iar alte doua in Grecia (unul in seara zilei de 20 martie - 4,7 grade Richter, calalalt in dimineata zilei de 21 martie - 5 grade Richter), conform realitatea.net.

Gheorghe Marmureanu , presedintele onorific al Institutului National de Fizica Pamantului , declara la inceputul lunii martie ca in acest an se va produce un seism puternic in tara noastra.

"Anul acesta, Romania ar putea fi zguduita de un cutremur cu o magnitudine cuprinsa intre 6 si 7 pe scara Richter", a afirmat Marmureanu .
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea