Social

#presedinte #referendum #curtea constitutionala #amanare decizie

Curtea Constitutionala ar putea amana luarea unei decizii in privinta referendumului

Tudorel Toader, unul dintre judecatorii Curtii Constitutionale (CC), a declarat, marti dimineata, ca este posibil ca decizia CC cu privire referendumul de demitere a presedintelui Traian Basescu sa fie amanata.

Intrebat de jurnalisti daca Curtea Constitutionala ar putea amana luarea deciziei, Tudor Toader a raspuns ca este posibil. Toader a mai fost intrebat si daca Curtea ar putea lua o decizie si cu un vot de 5 la 4, insa a refuzat sa ofere un raspuns concret, spunandu-le jurnalistilor sa astepte sa fie anuntati de Augustin Zegrean, presedintele CC.

In schimb, judecatorul Valentin Zoltan Puscas a declarat, la intrarea in sediul CC, ca, din punctul sau de vedere, decizia in cazul referendumului va fi luata in sedinta de marti.

Initial, data stabilita pentru luarea acestei decizii a fost 31 august. Ea fost insa mutata pe 21 august, in urma solicitarii presedintelui suspendat Traian Basescu. Aceasta schimbare a fost motivata de instabilitatea politica si impactul asupra economiei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea