Social

Cursuri de calificare pentru femeile din mediul rural

Un numar de 500 de femei din mediul rural pot deveni in 2011 manichiuriste, pedichiuriste bone pentru copii, urmand finante din fonduri europene.

Potrivit unui comunicat al Federatiei Agrostar, proiectul este co-finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, fiind derulat de Agrostar, Asociatia Femeilor si Familiilor din Galitia (Spania) si Asociatia Femeilor si Familiilor din Mediul Rural (Romania).

Cursurile mai ofera si calificare pentru posturile de lucrator in comert sau la fabricarea conservelor din legume si fructe precum si .

Obiectivul general al proiectului este promovarea femeilor din mediul rural pe piata muncii si cresterea ratei de ocupare in randul acestei categorii de populatie, prin asigurarea accesului la servicii specializate de formare, informare si .

In cadrul proiectului se vor desfasura cinci cursuri de calificare /recalificare astfel: manichiurist/pedichiurist, ingrijitor copii, lucrator in comert, lucrator la fabricarea conservelor din legume si fructe si patiser . Regiunile de dezvoltare unde se vor desfasura cursurile sunt Sud-Muntenia, Sud- Est, Sud -Vest Oltenia, Vest.

In prezent, 136 de persoane beneficiaza, la nivel de national, de cursurile de lucrator in comert si patiser.

Astfel, 106 persoane efectueaza cursuri de lucratori in comert, din care in regiunea Vest-Timis, comuna Pischia (15 persoane), in regiunea Sud-Muntenia-Giurgiu, comuna Varasti (15 persoane), Dambovita, localitatea Targoviste (20 de persoane), regiunea Sud-Vest Oltenia-Olt, localitatea Strejesti (21 persoane), regiunea Sud-Est Tulcea, localitatea Niculisel (15 persoane), Buzau, localitatea C.A Rosetti (20 de persoane).

Pentru meseria de patiser s-au inscris 30 de persoane , in regiunea Vest-Timis, comuna Sacalaz (15 persoane), iar in regiunea Sud-Muntenia-Arges, comuna (15 persoane).
 

Citeste stirea in intregime pe Imparte.ro - donatii online.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea