Social

Curatenie masiva in hocheiul ciucan!

N-a glumit deloc, Kurko Janos, dupa meciurile cu Steaua Suki, care au stabilit campioana pe acest an, cand a declarat ca in echipa sa, Sport Club Miercurea Ciuc va face o curatenie generala. Nemultumit de esecurile in serie pana si pe patinoarul din municipiul de resedinta al Harghitei, patronul hocheistilor ciucani a considerat ca principalii vinovati ar fi jucatorii stranieri si chiar antrenorul principal, Slavomir Chiebec. Si in consecinta, a renuntat la serviciile lor.

A pastrat, totusi, trei jucatori din Slovacia, pe Petre Hricina, Josef Rubi si Petre Filip, carora, iata, le-a mai acordat o sansa spre a-si dovedi calitatile si interesul fata de Sport Club. Initial ei promisesera ca vor face din echipa ciucana una neinvinsa atat in campionat cat si in Cupa Romaniei. Numai ca intre vorbe si fapte... Patronul formatiei Sport Club Miercurea Ciuc vrea sa mearga mai departe. El e decis sa propuna Adunari Generale a federatiei micsorarea numarului stranierilor din fiecare echipa: In prezent echipele din campionat au dreptul sa utilizeze sapte hocheisti straini, plus unul la solicitarea expresa a celor de la Steaua.

Noi insa vom propune ca din editia de campaionat 2006/2007, numarul jucatorilor stranieri sa fie redus la trei sau cel mult trei plus unul in cazul in care vor exista cereri din partea unor cluburi. Motivatia ar avea o anumita logica, deoarece folosindu-se mult prea multi hocheisti din afara tarii, campionatul national isi cam pierde semnificatia. Ajunge sa fie un fel de campionat al Slovaciei (vezi cazul formatiei Sport Club) sau al Ucrainei (cazul echipei Steaua Suki). Mentinand actualul sistem, chipurile, aspre a creste valoarea competitiei interne, exista riscul de a stopa promovarea unor sportivi formati in tara. Si asa numarul hocheistilor tineri este in scadere, la nivelul tututor cluburilor.

Nu mai vin la selectie stiind ca nu li se vor oferi nici o perspectiva de a ajunge intr-un lot national . Pe de alta parte presedintele federatiei, Marian Negoita, inca nu a fost pus in tema cu propunerea lui Janos Kurbo, desi acesta ocupa functia de vicepresedinte al federatiei. Vizand cum s-a intamplat anul trecut - chiar preluarea conducerii federale. In general Janos Kurko este un persoanj foarte dificil, totdeauna nemultumit de prestatia arbitrilor, mai ales atunci cand echipa sa rateaza victoria. Contestand oficialii din tara, el n-a ocolit reprosurile nici la adresa unor oficiali de peste hotare, in speta din Rusia, care au arbitrat la ultimele meciuri. Si dupa opinia generala oficialii rusi s-au dovedit a fi un numai competenti ci si obiectivi. Oricum, propunerea sa cu limitarea jucatorilor de peste hotare spre a face loc elementelor de perspectiva din tara ar merita atentia cuvenita. Ar fi si o solutie mai putin costisitoare, in conditiile in care si asa hocheiul pe gheata inghite multi bani datorita costului tot mai ridicat al echipamentului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea