Social

#motiune #cenzura #pnl #udmr #parlament

"Cuplul" PNL-UDMR lanseaza si pierde motiune dupa motiune

Ieri a picat o motiune , astazi urmeaza alta. Motiunea de cenzura pe tema administratiei a picat ieri la Senat. Acesta este al doilea esec pentru "cuplul" PNL-UDMR in decurs de o saptamana, dupa ce motiunea cu privire la domeniul apararii a picat saptamana trecuta la dezbaterile din Parlament.

Dezbaterile din Senat, pe tema motiunii, au fost insa aprinse. Intitulat “Guvernarea PD-L – PSD – reinstaurarea administratiei autoritare a FSN”, documentul initiat de grupurile liberal si maghiar a acuzat Guvernul Boc de incompetenta si conducere autoritara in administratia publica, acolo unde reprezentantii PSD si PD-L si-au impartit functiile la modul "discretionar", dupa cum noteaza Gandul.

Dintre cei care au luat cuvantul, UDMR-istul Marko Bela a avut o interventie care s-a axat pe relatia tensionata dintre PSD si PD-L. Potrivit Gandul, in discursul sau, el a facut aluzie la disensiunile dintre cele doua partide care, desi se afla impreuna la guvernare, se ataca tot mai des: "Daca nu va iubiti, stimati colegi, de ce v-ati mai casatorit?".

Drept raspuns, reprezentantii Guvernului au lansat si ei, la randul lor, acuzatii la adresa fostei guvernari, care a lasat datorii uriase pe care actualul Executiv trebuie sa le acopere. In urma votului care a urmat dezbaterilor, coalitia de guvernare a invins cu scorul de 71 la 28.

Astazi insa, inca o motiune intra in dezbateri, de data aceasta la Camera Deputatilor. In discutie va intra documentul intitulat "Noul FSN a trantit usa in nas cercetarii romanesti", o motiune pe tema cercetarii, initiata tot de PNL si UDMR. Cele doua grupuri parlamentare de opozitie acuza actuala guvernare de subfinantarea cercetarii romanesti, care are bugetul cu 70 de procente mai mic decat anul trecut si solicita cresterea fondurilor alocate real cercetarii, dezvoltarii si inovarii cel putin la nivelul celor planificate pentru anul 2008, plus planificarea multianuala a resurselor si garantarea acestora pe perioadele planificate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea