Social

Cupa Uefa: Pancu a reusit o dubla in meciul cu Valencia

Internationalul roman Daniel Pancu a marcat ambele goluri ale echipei turce de fotbal Besiktas Istanbul, in partida castigata de Valencia cu scorul de 3-2, in prima mansa a turului III (" saisprezecimi " de finala) din Cupa UEFA.

Pancu, schimbat de Mircea Lucescu in min. 72 cu egipteanul Ahmed Hassan, a deschis scorul in min. 17, dupa o pasa a celuilalt roman de la Besiktas, Adrian Ilie, dar gazdele au egalat peste numai 8 minute, prin malianul Sissoko.

Pancu a adus din nou pe Besiktas in avantaj, in min. 39, cand l-a invins pe Palop cu un sut din careu, dupa o cursa solitara de la mijlocul terenului.

Uruguayanul Canobbio a adus din nou egalitatea pe tabela de marcaj (43), cu un sut din vole, dupa o minge respinsa gresit de apararea turca. Gazdele au obtinut victoria in prelungiri, prin reusita lui Navarro, dupa ce Besiktas a dominat tactic partea a doua a meciului, ratand si cateva ocazii clare de gol. Pancu a fost sanctionat si cu un cartonas galben (27). Adrian Ilie, fost jucator al Valenciei, a evoluat pana in min. 82, cand i-a lasat locul lui Tumer.

Mari surprize au reusite alte doua echipe din Turcia, Gaziantepspor si Genclerbirligi, care au castigat disputele cu echipe din Italia. Gaziantepspor a dispus cu 1-0 de AS Roma, echipa la care Cristian Chivu a fost titular, dar a parasit terenul in minutul 75, fiind schimbat de argentinianul Walter Samuel. Parma (fara Ianis Zicu, ex-dinamovistul neavand drept de joc) a pierdut acasa, cu 0-1, in fata celor de la Genclerbirligi, gol marcat de australianul Skoko, dupa o ora de joc.

Galatasaray Istanbul a terminat la egalitate, 2-2, pe teren propriu, cu Villarreal, dupa ce a fost condusa cu 2-0. Ovidiu Petre a fost schimbat cu Hasan Sas in min. 76, in timp ce Florin Bratu nu a avut drept de joc la "cim-bom".

FC Bruges, cu Alin Stoica prezent pe teren ultimele cinci minute de joc (in locul slovenului Nastja Ceh), a castigat cu 1-0 partida cu Debrecen, la maghiari nefacand parte din lotul pentru acest meci Tibor Selymes.

Un rezultat bun a obtinut si echipa greaca Panathinaikos Atena, 0-0, in deplasare, cu Auxerre, dar Lucian Sanmartean a ramas pe banca de rezerve.

Fosta adversara a lui Dinamo, in turul II al competitiei, Spartak Moscova, fara romanii Adrian Iencsi si Gabriel Tamas (nu au drept de joc in actualul sezon al Cupei UEFA), a pierdut pe teren propriu, la scor de forfait, 0-3, in disputa cu Mallorca, la primul meci oficial al italianului Nevio Scala pe banca tehnica a rusilor.

Perugia a tinut in sah, 0--0, pe PSV Eindhoven, italienii necontand pe romanul Paul Codrea (nu figureaza pe lista de jucatori trimisa la UEFA).

Iata rezultatele inregistrate:

Spartak Moscova (Rusia) - Real Mallorca (Spania) 0-3

Valerenga Oslo (Norvegia) - Newcastle United (Anglia) 1-1

Gaziantepspor (Turcia) - AS Roma (Italia) 1-0

Groclin Grodzisk (Polonia) - Girondins Bordeaux (Franta) 0-1

Olympique Marseille (Franta) - Dnepr Dnepropetrovsk (Ucraina) 1-0

Galatasaray Istanbul (Turcia) - Villarreal (Spania) 2-2

Perugia (Italia) - PSV Eindhoven (Olanda) 0-0

Parma (Italia) - Genclerbirligi Ankara (Turcia) 0-1

AJ Auxerre (Franta) - Panathinaikos Atena (Grecia) 0-0

Broendby Copenhaga (Danemarca) - FC Barcelona (Spania) 0-1

FC Bruges (Belgia) - Debrecen (Ungaria) 1-0

Celtic Glasgow (Scotia) - Teplice (Cehia) 3-0

FC Liverpool (Anglia) - Levski Sofia (Bulgaria) 2-0

Sochaux (Franta) - Inter Milano (Italia) 2-2

Valencia (Spania) - Besiktas Istanbul (Turcia) 3-2

Benfica Lisabona (Portugalia) - Rosenborg Trondheim (Norvegia) 1-0

Returul se va disputa pe 3 martie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea