Social

Cupa UEFA: opt romani in saisprezecimile de finala

Opt romani vor fi juca in meciurile din cadrul primei manse a saisprezecimilor de finala ale Cupei UEFA, care se vor disputa joi seara. Formatia turca Besiktas Istanbul, antrenata de Mircea Lucescu, la care evolueaza si "stranierii" Daniel Pancu si Adrian Ilie, va intilni joi seara, in deplasare, echipa spaniola Valencia. Adrian Ilie crede ca fosta sa echipa, Valencia, nu este favorita in intilnirea cu actuala sa formatie.

"In Liga Campionilor am reusit sa cistigam pe terenul echipei Chelsea Londra, putem deci sa ne impunem si aici", a spus fotbalistul craiovean, la sosirea pe aeroportul din Valencia. "Cobra" a recunoscut ca nu va ezita sa inscrie, daca va avea sansa. "Meseria mea este sa inscriu goluri si voi face acest lucru daca voi avea ocazia", a explicat Ilie, recunoscind insa ca nu stie daca se va bucura prea tare in cazul in care va reusi sa marcheze, in semn de respect fata de fostii sai suporteri.

Echipa turca a romanilor Florin Bratu si Ovidiu Petre, Galatasaray Istanbul , va intilni joi o alta echipa spaniola, pe Villareal. Internationalul roman Florin Bratu nu are drept de joc in Cupa UEFA, deoarece a jucat pentru Rapid Bucuresti in prima faza a competitiei europene.

Chiar daca joaca in deplasare, "Cim Bom" ar putea avea sanse sa invinga, data fiind situatia actuala de la gruparea din Primera Division . Fostul antrenor, Benito Flores, a demisionat din aceasta functie luni, dupa infringerea, cu scorul de 4-1, inregistrata in meciul din deplasare cu Real Zaragoza, din etapa a 25-a a campionatului spaniol. Noul tehnician este Francisco Garcia, care a fost numit marti in functia de antrenor principal al echipei Villareal, pina la sfirsitul acestui sezon. Garcia preia astfel, pentru a treia oara, conducerea tehnica a formatiei Villareal, care se afla pe locul opt in clasamentul din Primera Division.

Capitanul nationalei Romaniei, Cristian Chivu, va evolua joi seara in meciul pe care echipa sa, AS Roma, il va disputa, in deplasare, in compania gruparii turce Gaziantepspor. Formatia italiana va trebui sa se descurce fara patru dintre jucatorii sai de baza. Cea mai notabila absenta va fi cea a capitanului Francesco Totti, accidentat la spate, ceilalti jucatori indisponibili fiind atacantii Antonio Cassano, lovit la genunchi in meciul de campionat cu Siena, in care a reusit un hat-trick, Vincenzo Montella, nerefacut inca dupa o operatie la genunchi, si fundasul lateral francez Vincent Candela, care este racit.

Fotbalistul Ianis Zicu, de la AC Parma, nu are drept de joc in Cupa UEFA pentru noua sa echipa, deoarece a evoluat in competitia europeana fiind jucatorul lui Dinamo Bucuresti. Joi seara, echipa italiana va intilni, pe teren propriu, gruparea turca Genclerbirligi. Aceeasi situatie o are si "stranierul" Gabriel Tamas, transferat saptamina trecuta de la Galatasaray Istanbul la Spartak Moscova. Gruparea din capitala rusa va juca in compania formatiei spaniole Mallorca.

Alti jucatori romani care ar putea evolua joi seara, in prima mansa a saisprezecimilor Cupei UEFA, sint Lucian Sinmartean, in meciul pe care echipa sa, Panathinaikos Atena, il va disputa, in deplasare, la AJ Auxerre, Alin Stoica, in partida in care formatia sa, FC Bruges, va intilni, pe teren propriu, echipa ungara Debrecen, si Paul Codrea, care s-a transferat recent, de la echipa din a doua liga italiana Palermo, la formatia din Serie A Perugia, care va juca, pe teren propriu, cu gruparea olandeza PSV Eindhoven.

Programul meciurilor de joi seara, din prima mansa al celui de-al treilea tur al Cupei UEFA, sint urmatoarele: FC Valencia - Besiktas Istanbul; Gaziantepspor - AS Roma; Galatasaray Istanbul - Villarreal; Valerenga - Newcastle United ; Groclin - Bordeaux; Olympique Marseille - Dnepr Dneprpetrovsk; Spartak Moscova - Mallorca; AC Parma - Genclerbirligi; Perugia - PSV Eindhoven; Celtic Glasgow - Teplice; AJ Auxerre - Panathinaikos Atena; FC Liverpool - Levski Sofia; FC Bruges - Debrecen; Brondby - FC Barcelona; Sochaux - Internazionale Milano; Benfica Lisabona - Rosenborg Trondheim.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea