Social

Cupa UEFA, intr-o noua formula

Incepind din sezonul 2004/2005, Cupa UEFA se va desfasura intr-un nou format, in care vor fi combinate o faza a grupelor si meciuri eliminatorii, dupa modelul Ligii Campionilor.

In primul tur al Cupei UEFA vor evolua, in luna septembrie, 80 de echipe, care vor disputa partide tur-retur. Dintre cele 80 de echipe, 64 sint calificate in urma pozitiei ocupate in campionatele nationale sau in urma celor doua tururi preliminare desfasurate in lunile iulie si august, iar celelalte 16 sint echipele eliminate in turul trei preliminar al Ligii Campionilor.

Cele 40 de echipe calificate dupa primul tur vor fi impartite in opt grupe a cite cinci formatii. Fiecare echipa va disputa, in lunile octombrie, noiembrie si decembrie, cite patru partide (doua pe teren propriu si doua in deplasare), stabilite in urma unei trageri la sorti.

Primele trei clasate in fiecare grupa vor obtine calificarea in 16-imile Cupei UEFA, care se vor disputa in luna februarie. Acestor 24 de formatii li se vor alatura echipele clasate pe locul trei in grupele Ligii Campionilor.

Incepind din saisprezecimi , va fi respectata formula traditionala a Cupei UEFA, insemnind partide tur-retur pentru eliminare directa, finala competitiei urmind sa se dispute intr-o singura mansa, in luna mai.

In cadrul Cupei UEFA se vor disputa, dupa noua formula, 221 de partide, fara a se lua in calcul si cele 120 de meciuri din fazele preliminare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea