Social

#uefa #sport #competitie #fotbal

Cupa UEFA, editie revizuita

UEFA Europa League “ ar putea fi, din 2009, noul nume al actualei Cupe UEFA. Membrii Asociatiei Cluburilor Europene s-au intrunit luni, la Nyon, pentru a vota componenta Comitetului Executiv si au dezbatut in paralel problemele cu care se confrunta Cupa UEFA .

„Noul nume al competitiei va fi cunoscut in luna septembrie, dupa congresul de la Bordeaux . Este nevoie de o schimbare. Cupa UEFA si-a dobandit prostul renume de competitie second-hand in Europa. Trebuie sa o readucem la gloria de acum 10-15 ani“, a spus Karl-Heinz Rummenigge, celebrul fost fotbalist german, presedintele interimar al Asociatiei Cluburilor Europene.

Noua titulatura va reflecta schimbarea care se va produce si la nivelul organizarii competitiei. Se va renunta astfel la sistemul actual de triere a echipelor, unul care s-a dovedit nepopular.

Noul format, valabil din sezonul 2009-2010 , va incepe cu 12 grupe de patru echipe si partide tur-retur, spre deosebire de actuala forma in care cinci echipe din cele opt grupe joaca un singur meci direct, fie pe teren propriu, fie in deplasare.

Cea de-a doua competitie ca importanta din Europa si-a mai schimbat o data numele, in 1971, cand a trecut de la „Cupa Oraselor Targuri“ la denumirea actuala, Cupa UEFA.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea