Social

Cupa Italiei: Zenga, oprit in semifinale de AS Roma

Walter Zenga s-a aflat joi seara in fata celui mai mare examen al carierei sale de antrenor, de pe taram italian. Catania dorea nespus de mult o calificare in finala Cupei, mai ales ca evolua pe teren propriu, dar rezultatul din tur si-a spus in cele din urma cuvantul. Prima repriza a inceput sub dominatia clara a oaspetilor, care au ratat cateva ocazii prin Vucinic si Panucci. Romanii au continuat ofensiva, insa de fiecare data s-au lovit de barajul echipei adverse, care s-a aparat cu indarjire. Insa oaspetii nu au cedat, iar insistenta lor a dat roade in minutul 26, atunci cand Vucinic a fost faultat in careu. Arbitrul a acordat penalty, Aquilani transformand fara emotii lovitura de la 11 metri.

Bucuria Romei nu a durat decat trei minute, Silvestri restabilind egalitatea pe tabela de marcaj cu o lovitura superba de cap. Insa fotbalistii Cataniei erau constienti ca mai aveau nevoie de alte doua goluri pentru a se califica. Rand pe rand, Biagianti, Pia si Mascara s-au vazut neputinciosi in fata portii adverse, ei lasand de dorit la capitolul finalizare.

Dupa iesirea de la cabine , tot romanii au avut cea mai buna posesie. Golul putea veni in minutul 49, acelasi Aquilani fiind cat pe ce sa reuseasca „dubla”, daca Bizzarri nu intervenea salvator. In faza imediat urmatoare, Mascara a trecut si el pe langa un gol spectaculos, sutul sau de la mare distanta trecand milimetric pe langa bara.

Cicinho si Perrota au colaborat exemplar in minutul 57, „capul” italianului lovind bara, din centrarea colegului sau. Cu toate ca au incercat absolut orice pentru a ramane in carti, elevii lui Walter Zenga nu au reusit sa puna mari probleme apararii oaspetilor. Dupa o sumedenie de ocazii ratate si un final in care ambele parti au preferat un joc inchis, arbitrul a pus capat partidei. Scorul de 1-1 a fost in avantajul Romei, gratie unicului gol marcat in partida tur, iar fotbalistii din capitala Italiei se pregatesc acum de cea de-a patra confruntare consecutiva cu Inter Milano, in finala competitiei.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea