Social

#victor rebengiuc #cumul pensie salariu #lege

Cumulul pensiei cu salariul ar putea reveni

Proiectul de lege privind  eliminarea interdictiei cumulului pensiei cu salariul a fost analizat de comisiile reunite de buget si munca din Camera Deputatilor si urmeaza sa fie dezbatut in plenul Camerei.

Chiar daca Senatul a respins propunerea legislativa, decizia finala va fi luata de deputati.

Actul normativ a fost initiat de deputatii liberali Eugen Nicolaescu, Mihai Voicu si Dan Motreanu si adoptarea lui ar abroga interdictia cumularii pensiei cu salariul obtinuat de la stat prevazuta in Legea 329/2009.

"Reglementarea prin care pensionarilor li se interzice sa fie angajati in sistemul public reprezinta o discriminare fata de alte categorii sociale si, in acelasi timp, este modalitatea prin care statul neaga acestor persoane dreptul de a-si castiga, prin munca proprie, o viata decenta", se arata in expunerea de motive, potrivit Adevarul.

Exceptiile prevazute in lege au vizat parlamentarii si magistratii, categorii profesionale care pot cumula pensia cu salariul dintr-o institutie publica .

Dupa votarea legii, artistii romani au atacat vocal masura. Actorul Victor Rebengiuc a anuntat ca se va apuca de cersit pentru a supravietui.

"Ma afecteaza, cum sa nu ma afecteze? Ma afecteaza la cap, la maini, peste tot ma afecteaza. O sa arvunesc un loc pentru cersit intr-o zona mai aglomerata", a declarat, in luna mai, Victor Rebengiuc, pentru Realitatea.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea