Social

# vaccin anticovid #tichete de masa #reguli #vaccin

Cum vor putea intra romanii care se vaccineaza anticovid in posesia tichetelor de masa oferite de stat. Principalele reguli

Statul va oferi tichete de masa in valoare de 100 de lei pentru fiecare roman care se vaccineaza anticovid. De asemenea, pentru persoanele care s-au imunizat deja cu schema completa va fi organizata o loterie.

 

Ministerul Sanatatii (MS) a stabilit, printr-un ordin oficializat luni, metodologia de acordare a voucherelor pentru persoanele care se vaccineaza impotriva COVID-19.

Astfel, persoanele care se imunizeaza anticovid dupa inceputul lunii septembrie vor prima in luna octombrie o alocatie de hrana in valoare de 100 de lei, sub forma a cinci tichete de masa. Ordinul MS nr. 1.863/2021, publicat luni in Monitorul Oficial nr. 876, stabileste regulile ce vor fi aplicate la acordarea alocatiei de hrana celor care se vaccineaza complet impotriva COVID-19.

Mai exact, persoanele care s-au vaccinat (cu schema completa) dupa data de 3 septembrie (data intrarii in vigoare a OG 19/2021, documentul care a introdus acordarea alocatiei de hrana pentru vaccinati) vor primi 100 de lei, sub forma a cinci tichete de masa.

Cei indreptatiti vor putea lua tichetele de masa de la centrul de vaccinare, de la cabinetul medicului de familie sau de la ambulatoriul de specialitate, in functie de locul in care s-a facut vaccinarea (ultima doza).

Cele cinci tichete de masa vor trebui cerute, de catre cei ce s-au vaccinat impotriva COVID-19 cu schema completa, in cel mult 60 de zile de la data in care au primit ultima doza de vaccin (sau singura, in anumite cazuri).

“Estimam ca voucherele vor putea fi distribuite in centrele de vaccinare, cabinetele medicilor de familie si ambulatoriile de specialitate incepand cu luna octombrie”, a declarat, in contextul aparitiei ordinului, Cseke Attila, ministrul interimar al sanatatii.

Fanii lui Mihai Bendeac s-au ingrijorat teribil. Cunoscutului actor i s-a facut rau pe platourile de filmare de la ‘iUmor’. Medicii au fost chemati sa intervina pentru a-l ajuta pe artist. Ce a patit acesta?

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea