Social

# verificare online # colaborare firma #colaborare

Cum verifici online o firma cu care vrei sa colaborezi?

Daca vrei sa incepi un parteneriat de afaceri cu o firma pe care nu o cunosti prea bine, sau ai in vedere o simpla colaborare, trebuie sa stii cum poti afla informatii corecte si actuale despre viitorul tau partener. In acest fel, nu vei avea surprize neplacute, care pot presupune cheltuieli importante din partea ta, bani pierduti sau chiar un risc serios pentru proiectul tau.

 

Afla daca firmele cu care vrei sa colaborezi sunt la zi cu platile

Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa verifici, din surse sigure, daca firma sau firmele cu care vrei sa te asociezi sau sa faci o afacere sunt cu toate platile la zi. Asta inseamna sa aiba achitate toate datoriile la bugetul de stat si la bugetul asigurarilor sociale. De asemenea, e bine sa verifici daca firma a avut activitate in ultimii ani si daca este platitoare sau neplatitoare de TVA.

O metoda foarte simpla prin care poti verifica situatia firmei este sa cauti un raport CIP online, pe Termene.ro. Pe aceasta platforma poti solicita un raport despre firma care te intereseaza si vei primi toate informatiile dorite, in cel mai scurt timp.

Poti obtine informatii importante despre firma cu care vrei sa colaborezi si de pe site-ul Ministerului de Finante. Aici poti cauta detalii in directorul numit „Informatii fiscale si bilanturi”, iar cautarea se va face dupa CUI (codul unic de identificare), numele firmei si judetul in care a fost inregistrata.

Astfel vei obtine toate datele publice despre firma care te intereseaza. Vei afla inclusiv anul de infiintare si daca firma este sau nu platitoare de TVA. Apoi poti verifica si daca firma este profitabila si cati angajati are.

Pe site-ul ANAF poti verifica daca respectiva firma are obligatii restante la buget sau catre CAS, somaj sau sanatate.

Date importante poti obtine si de la Registrul Comertului, dar aici informatiile nu sunt gratuite. Trebuie sa platesti 300 de lei ca sa-ti faci un cont de lucru, insa apoi vei putea verifica oricate firme doresti.

Ia legatura cu alti colaboratori actuali

O alta metoda foarte buna de a verifica o firma este sa iei legatura cu actualii sai colaboratori si sa afli cum decurge parteneriatul. Sunt detalii importante, pe care nu le poti obtine din alte surse si care spun multe despre seriozitatea unei firme si despre modul in care reprezentantii ei stiu sa comunice si sa colaboreze cu partenerii sau cu asociatii.

Intreaba fostii colaboratori de ce au renuntat la contract

Nu neglija nici experienta neplacuta pe care ar putea s-o fi avut altii cu firma care te intereseaza. Discuta cu persoanele care au colaborat cu ea si afla de ce nu mai lucreaza impreuna, ce anume s-a intamplat si cum a decurs intregul parteneriat. In acest fel poti afla lucruri extrem de importante, spre exemplu daca firma plateste la timp sau livreaza la termen produsele cerute, daca isi tine promisiunile facute si daca produsele sau serviciile oferite chiar sunt de calitate.

Daca vei tine cont de aceste sfaturi si vei obtine suficiente informatii despre firma cu care vrei sa colaborezi, vei avea numai de castigat. Vei economisi bani si te vei proteja de pericolul unor fraude sau de neseriozitatea multor companii care stiu sa se promoveze convingator, dar care in realitate nu ofera ceea ce au promis.

Sursa foto: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea