Social

#Administratia Nationala de Meteorologie #prognoza meteo #anm #ninsori #starea vremii

Cum va fi vremea in perioada 7-20 decembrie! Unde va ninge inainte de Craciun

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani. Astfel, in perioada 7-20 decembrie, precipitatiile vor fi ridicate in toata tara. In unele zone va ninge, in timp ce in altele sunt asteptate ploi si polei. Temepraturile vor fi mai ridicate decat normalul perioadei, in special in zonele joase de relief.

BANAT

Vremea va fi calda in prima saptamana a intervalului de prognoza, iar media temperaturilor maxime va fi de 8...10 grade. Apoi, va avea loc o racire treptata, care va determina, in intervalul 16 – 20 decembrie, un regim termic apropiat de cel normal pentru aceasta perioada, concretizat printr-o medie regionala a valorilor diurne de 4...5 grade.

Media temperaturilor nocturne va fi pozitiva pana spre 17 decembrie si se va situa, in general, intre 2 si 4 grade. Spre sfarsitul celei de a doua saptamani, media minimelor temice va scadea sub limita de inghet si va fi de aproximativ-1...-2 grade.

Probabilitatea pentru precipitatii se va mentine ridicata pe aproape tot parcursul celor doua saptamani si abia spre finalul intervalului va fi in scadere.

CRISANA

In prima jumatate a intervalului, regimul termic diurn se va caracteriza prin usoare variatii de la o zi la alta, insa temperaturile maxime se vor mentine peste cele normale pentru aceasta perioada si se vor situa, in medie, intre 6 si 10 grade. In a doua saptamana, maximele diurne vor fi in scadere, spre medii de 4...5 grade in ultimele zile, caracterizand o vreme apropiata de normalul termic al perioadei. Media valorilor termice nocturne se va incadra, in general, intre 1 si 4 grade, cu o tendinta de scadere, spre -2 grade, catre finalul celei de a doua saptamani.

Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi ridicata, cu precadere pe parcursul primei saptamani a intervalului de prognoza.

TRANSILVANIA

La inceputul primei saptamani, valorile termice diurne vor fi apropiate de normele perioadei, cu o medie a temperaturilor maxime de 4 grade si a celor minime de -3...-1 grad. Apoi, vremea se va incalzi, iar media maximelor va atinge 8 grade, in intervalul 10 – 13 decembrie, cand si temperaturile nocturne vor deveni pozitive, cu o valoare medie de 2...3 grade. Ulterior, va avea loc un proces de racire treptata, astfel incat, intre 17 si 20 decembrie, regimul termic va fi normal pentru aceasta perioada, cu valori medii ale temperaturilor maxime de aproximativ 2 grade si ale celor minime nocturne de -5...-3 grade.

Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai ridicata in intervalul 9 – 15 decembrie, iar in jurul datei de 10 decembrie, acestea se pot semnala pe arii mai extinse si pot fi mai insemnate cantitativ.

MARAMURES

Pe parcursul primei saptamani a intervalului de prognoza, temperaturile maxime vor avea variatii de la o zi la alta, iar media lor regionala se va incadra intre 6 si 9 grade, caracterizand o vreme calda pentru aceasta perioada. Apoi, regimul termic va marca o scadere, iar media maximelor in intervalul 17 – 20 decembrie va fi de 3...4 grade, apropiata de norma perioadei. Temperaturile nocturne vor fi negative in primele si ultimele nopti ale intervalului de prognoza, cand se vor inregistra valori medii in jurul a -3...-2 grade, iar intre 10 si 15 decembrie vor fi predominant pozitive si se vor situa in jurul a 2 grade.

Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai ridicata in intervalul 9 – 15 decembrie, iar pe 10 si 11 decembrie, acestea se pot semnala pe arii mai extinse si pot fi mai insemnate cantitativ.

MOLDOVA

In primele zile ale intervalului, valorile termice diurne se vor situa usor sub normele perioadei, cu o medie a maximelor de -1...0 grade si a celor minime de -3...-2 grade. Apoi, vremea se va incalzi, iar media maximelor va atinge 8 grade in intervalul 10 – 13 decembrie, cand si temperaturile nocturne vor deveni pozitive, cu o valoare medie de 3...5 grade. Ulterior, va avea loc un proces de racire treptata si astfel, intre 17 si 20 decembrie, regimul termic va fi apropiat de normalul perioadei, cu valori medii ale maximelor in jurul a 2 grade si ale celor minime de -3...-1 grad.

Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai mare in intervalul 9 – 15 decembrie, iar in jurul datei de 10 decembrie vor fi posibile cantitati de apa mai insemnate.

DOBROGEA

La inceputul primei saptamani din interval, valorile termice diurne vor fi apropiate de normele perioadei, cu o medie a maximelor de 5...6 grade si a minimelor de 1...2 grade. Apoi, vremea va intra intr-un proces de incalzire, media maximelor va atinge 12...13 grade in intervalul 10 – 13 decembrie, iar cea a minimelor va oscila intre 6 si 9 grade. In a doua saptamana va avea loc un proces de racire treptata si astfel, intre 17 si 20 decembrie, regimul termic va fi apropiat de normalul perioadei, cu valori medii ale maximelor in jurul a 4 grade si ale minimelor de 0...2 grade.

Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai mare in intervalul 7 – 15 decembrie, iar in jurul datelor de 8 si 13 decembrie vor fi posibile cantitati de apa mai insemnate.

MUNTENIA

La inceputul primei saptamani, valorile termice maxime se vor situa usor sub normele perioadei, cu o medie de 3 grade, iar minimele vor fi, in medie, de -1...1 grad. Apoi, vremea se va incalzi, media maximelor va atinge 10...11 grade in intervalul 10 – 13 decembrie, iar cele minime vor avea o valoare medie de 3...7 grade. Ulterior, va avea loc un proces de racire treptata si astfel, intre 17 si 20 decembrie, regimul termic va fi apropiat de normalul perioadei, cu valori medii ale maximelor de 4...5 grade si ale minimelor de -2...0 grade.

Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai mare in intervalul 7 – 15 decembrie, iar in jurul datelor de 10 si 13 decembrie vor fi posibile cantitati de apa mai insemnate.

OLTENIA

In primele zile din interval, valorile termice diurne vor fi apropiate de normele perioadei, cu o medie a maximelor de 3...4 grade si a minimelor de 0...2 grade. Apoi, vremea se va incalzi, media maximelor va atinge 8...9 grade in intervalul 10 – 14 decembrie, iar cea a minimelor va fi de 3...4 grade. In a doua saptamana va avea loc un proces de racire treptata si astfel, intre 17 si 20 decembrie, regimul termic va fi apropiat de normalul perioadei, cu valori medii ale maximelor de 3...4 grade si ale minimelor de -2...0 grade.

Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai mare in prima zi din interval si in perioada 9 - 14 decembrie, iar in jurul datelor de 10 si 13 decembrie vor fi posibile cantitati de apa mai insemnate.

LA MUNTE

In primele zile ale intervalului, valorile termice diurne vor creste usor spre medii de 2...3 grade, ce se vor mentine pana in data de 13 decembrie. Apoi, temperatura maxima va fi in scadere treptata spre valori, in medie, de -2 grade. Minimele termice vor fi in crestere pana in data de 11 decembrie, spre valori medii de -2 grade, ce se vor mentine pana in data de 14 decembrie. In cea de-a doua saptamana, valorile nocturne vor scadea din nou, spre medii de -7...-6 grade.

Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai mare in intervalul 9 – 15 decembrie, iar in jurul datelor de 10 si 13 decembrie vor fi posibile cantitati de apa mai insemnate.

Sursa: ANM

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea