Social

# 1 mai #minivacanta 1 Mai #vremea 1 mai #vremea

Cum va fi vremea in minivacanta de 1 mai

In minivacanta de 1 mai ne vom bucura de vreme frumoasa si calduroasa in majoritatea regiunilor. Valorile termice vor urca, in zonele sudice, pana la 29 de grade Celsius. Doar in noaptea de joi spre vineri, vremea va fi instabila si se vor semnala precipitatii trecatoare.

"Mini-vacanta de 1 Mai va beneficia, din punct de vedere meteorologic, de o vreme frumoasa. Pentru inceput, asteptam in noaptea de joi spre vineri cateva precipitatii, in special in partea de vest, centru si nord a tarii, cu usoare intervale in care o sa avem ploi de vara. Daca este sa luam in considerare regimul de temperaturi de la aceasta data, putem sa spunem ca suntem cu valori termice cu mult peste ceea ce ar fi normal pentru perioada din calendar. Ar fi bine sa precizam ca deja luna aprilie din acest an inregistreaza un record in ceea ce priveste abaterea termica pozitiva, de 3,9 grade Celsius fata de normalul climatologic al acestei luni, fiind cea mai calduroasa luna din istoria masuratorilor meteorologice. In ceea ce priveste cantitatile de precipitatii, ne asteptam sa inregistram un record, in topul primelor cinci luni cele mai secetoase, pentru ca media precipitatiilor, de la inceputul lunii si pana in prezent, este de 15 l/mp", a declarat directorul general al Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, potrivit digi24.ro.

Potrivit meteorologului, zilele de 30 aprilie si 1 mai vor fi deosebit de calduroase. Temperaturile fiind perfecte pentru cei care urmeaza sa plece la mare sau la iarba verde.

"Dupa ziua de sambata, urmeaza vesti bune. Temperaturile se vor incadra, la scara intregii tari, intre 14-15 grade Celsius si 29 de grade, in zonele din partea sudica si vestica a tarii. De asemenea, pe Litoral se vor inregistra valori termice cuprinse intre 18 si 24 de grade, deci vom avea o vreme insorita. Pentru zona de munte ne asteptam sa avem intervale scurte cu ploi de vara caracteristice, pentru ca regimul de temperaturi este unul mai degraba specific pentru sfarsitul lunii mai. Asadar, in general, vom avea o vreme prielnica pentru fiecare dintre noi, indiferent unde ne vom afla. in zona de sud, de vest, chiar si in zona Moldovei, temperaturile vor fi foarte generoase, pentru ca, practic, la scara intregii tari, de la Litoral pana la zona montana, mercurul din termometre va indica valori cu mult peste normele climatologice specifice datei din calendar. Pe 30 aprilie si 1 Mai este posibil, insa, ca in zona montana sa existe probabilitatea de aparitie, pentru scurte intervale de timp, a precipitatiilor, dar foarte slabe cantitativ", a mai spus directorul general al ANM.

Cum va fi vremea pe litoral

Pe litoral, desi va fi soare, vremea nu va fi chiar potrivita pentru plaja. Temperaturile se vor incadra intre 18-21 de grade Celsius, insa vantul va sufla cu putere, facand temperaturile sa se simta mult mai mici. Minimele se vor incadra insa intre 12 si 14 grade Celsius.

Iata ce temperaturi te asteapta de 1 mai, la mare:

Costinesti, vremea de 1 mai: 12 - 19 grade, partial innorat

Eforie Nord, vremea de 1 mai: 12 - 20 grade, insorit

Eforie Sud, vremea de 1 mai: 12 - 19 grade, insorit

Mamaia, vremea de 1 mai: 12 - 21 grade, insorit

Vama Veche, vremea de 1 mai: 12 - 19 grade, insorit

Neptun, vremea de 1 mai: 12 - 20 grade, partial innorat

Constanta, vremea de 1 mai: 12 - 19 grade, insorit

Sursa foto: maxpixel.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea