Social

#vremea la inceput de an # zapada craciun #vremea de craciun #starea vremii #meteo #zapada #conditii meteo

Cum va fi vremea de Craciun si Revelion! Afla daca va ninge

Temperaturile pana in decembrie vor fi crescute, iar sansele sa ninga sunf foarte mici. Cu toate acestea, meteorologii sunt optimisti si sustin ca sunt sanse mari sa ninga de sarbatori.

Directorul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Florinela Georgescu a declara insa ca exista sperante destul de mari sa fie un strat de zapada in decembrie in zona de munte.

"Exista deocamdata sperante destul de mari sa fie strat de zapada la sfarsitul lunii decembrie in zona de munte. Este imposibil de spus in acest moment daca acest strat de zapada va fi produs de ninsori din perioada sarbatorilor sau din episoadele cu ninsoare care ar putea fi pana atunci. Pentru zona mai joasa, este greu de spus. Daca va fi zapada la Bucuresti, nu va putem spune acum", a adaugat reprezentantul ANM.

Totodata, Florinela Georgescu, a declarat ca primele luni ale anului 2017 vor fi extrem de reci.

"Luna ianuarie trebuie sa o privim cu cea mai mare retinere; are semnalul unor temperaturi mai scazute pe partea de nord si de centru a tarii. Ianuarie si februarie sunt in general lunile cele mai reci din calendar. Daca vorbesc despre posibilitatea ca in ianuarie sa avem temperaturi mai scazute decat norma pe partea de nord si de centru este posibil ca acest mesaj sa se concretizeze prin perioade de ger. Temperatura minima la noi in tara este de -38 grade Celsius (in 1942 – n. r.), valoare inregistrata cu zeci de ani in urma, dar, in ultimii ani, am avut episoade cu ger in care ne-am apropiat simtitor pe foarte scurta durata de aceasta valoare. in ianuarie, precipitatii posibil peste norma pe jumatatea de vest a tarii. Faptul ca am spus de multe ori apropiat de norma sau putin peste norma nu inseamna in niciun caz ca ne asteapta o iarna blanda, fara probleme. Iarna normala in Romania nu este o iarna usoara. O iarna fireasca la noi in tara, conform climatologiei, inseamna un episod de viscol in medie in luna decembrie si cate doua episoade de viscol in ianuarie si februarie. De cele mai multe ori, perioadele de viscol sunt urmate de perioadele de ger", a precizat Florinela Georgescu, citata de libertatea.ro.

 

Sursa foto: ziarulargesenilor.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea