Social

#repatriere decedati #repatriere

Cum trebuie sa procedeze familia unei persoane decedate in strainatate?

Cine isi poate imagina atunci cand pleaca intr-o tara straina, visand la un trai mai bun, ca nu se va mai intoarce pe propriile picioare de acolo? Ei bine, din pacate, decesul face parte din cursul firesc al vietii, fie ca vrem asta sau nu, iar existenta noastra in aceasta lume este limitata.

Intrucat nu putem sti niciodata cate zile mai avem de trait, este esential sa ne bucuram de fiecare clipa in parte, apreciind momentele petrecute in compania celor apropiati.

erepatriere.ro – ajutorul rudelor indoliate privind repatrierea decedatilor din Europa

Ce facem, totusi, in situatia in care o persoana draga decedeaza peste hotare? in mod cert, ne dorim sa respectam obiceiurile romanesti de inmormantare, motiv pentru care se impune transportul trupului neinsufletit din tara in care a survenit decesul spre Romania.

Cu toate acestea, este vorba despre un proces extrem de anevoios, supus reglementarilor legale din statul respectiv, care implica intocmirea unor documente specifice, dar si respectarea unor conditii obligatorii. in momente de durere, in care timpul este extrem de scurt, iar resursele financiare sunt limitate, singura solutie la care putem apela este serviciul de repatriere decedati din Europa prestat de catre o firma specializata, cu experienta in domeniu.

Compania eRepatriere le ofera de peste 11 ani un real sprijin rudelor indoliate, asigurand un pachet complex de servicii, precum:

Transportul funerar din tari europene

Acoperind mai multe tari din Europa, asa cum sunt: Anglia, Italia, Ungaria, Spania, Olanda, Austria si Germania, personalul calificat al erepatriere.ro garanteaza faptul ca va duce la bun sfarsit procesul de repatriere al decedatilor, indiferent de locatie sau de cauza decesului.

Deoarece este dotata cu autospeciale omologate conform legislatiei aflata in vigoare, care au ca scop efectuarea in siguranta a repatrierii persoanelor decedate pe cale terestra, erepatriere.ro le ofera familiilor indurerate speranta ca, in scurt timp, vor avea din nou ocazia sa vada chipul persoanei iubite ce a trecut in nefiinta.

Respectarea tuturor conditiilor aferente procedurii de repatriere

Procesul de repatriere efectuat de catre www.erepatriere.ro cuprinde:

- preluarea corpului defunctului de la locul decesul, iar apoi depunerea acestuia fie la morga, fie la casa funerara;

- realizarea imbalsamarii certificate. Spre exemplu, in Italia procedura de imbalsamare este interzisa si este inlocuita cu seringa de conservare.

- intocmirea setului de documente ce sunt necesare repatrierii.

- asigurarea unui sicriu special creat spre a mentine, dar si transporta trupul persoanei decedate, de dimensiuni si materiale (lemn si zinc) conform standardelor tarii din care are loc repatrierea, eliminand una dintre grijile rudelor.

- obtinerea pasaportului mortuar, respectiv a apostilei, intr-un regim de urgenta, pentru a economisi timp si a scurta perioada de aducere in tara a decedatului.

In acelasi timp, profesionistii de la erepatriere.ro isi asuma si obligatia de a solicita, intocmi si obtine actele presupuse de transportul mortuar international. Este vorba despre urmatoarele documente obligatorii:

- Certificatul constatator al decesului, respectiv Certificatul de imbalsamare, emise de catre spital.

- Certificatul de deces international, emis de catre autoritatile din tara respectiva sau, dupa caz, Certificatul de deces romanesc, care se intocmeste dupa ce decesul a fost constatat la Ambasada/Consulatul Romaniei din acel stat.

- Pasaportul mortuar.

- Autorizatia de transport mortuar international.

- Documentele defunctului de stare civila.

- Certificatul de non-contagiune, care atesta faptul ca persoana decedata nu a suferit de niciun fel de boli contagioase.

Cat dureaza serviciul de repatriere al decedatilor din Europa?

Intrucat cei de la erepatriere.ro dispun de peste 11 ani experienta in domeniu, dar si de personalul calificat pentru indeplinirea procedurilor aferente acestui serviciu, trupul neinsufletit al persoanei dragi va ajunge acasa in aproximativ 72 de ore.

Totusi, exista si situatii neobisnuite, in care aceasta perioada poate sa sufere modificari. Este vorba despre cea in care cauzele decesului nu sunt cunoscute, iar elucidarea lor implica efectuarea unor investigatii suplimentare. Astfel, corpul lipsit de suflare va fi preluat de catre o institutie autorizata care va efectua autopsia anatomo-patologica.

De asemenea, chiar daca reprezentantii erepatriere.ro sunt focusati pe scurtarea timpului de transport mortuar international, persoanele din familie trebuie sa inteleaga ca procesul in sine depinde si de numarul kilometrilor ce urmeaza a fi parcursi.

Care sunt tarifele practicate de erepatriere.ro pentru serviciile complete de repatriere a decedatilor din Europa?

Chiar daca costul de repatriere a unei persoane decedate variaza in functie de numarul de kilometri parcursi din locul de unde se preia trupul neinsufletit si pana la locatia din Romania aleasa de catre familie, precum si de costul obtinerii documentelor de repatriere, reprezentantii erepatriere.ro isi dovedesc constant empatia fata de cei indoliati.

Acestia sunt pe deplin constienti de faptul ca nimeni nu isi doreste sa treaca prin astfel de momente dureroase si, mai mult decat atat, moartea unei fiinte iubite poate sa ne ia prin surprindere indeosebi din punct de vedere financiar. in acest sens, cei de la erepatriere.ro le pun la dispozitie familiilor indurerate servicii funerare nationale si internationale complete la preturi accesibile, in care sa se poata incadra, indiferent de bugetul de care dispun.

Totodata, in cadrul site-ului www.erepatriere.ro, se ofera si toate informatiile necesare in vederea obtinerii ajutorului de deces, suma care se acorda de catre statul roman membrilor din familia unei persoane pensionate sau asigurate, care au suportat cheltuielile de inmormantare.

Este perfect adevarat faptul ca decesul unui om drag ne obliga sa ne confruntam cu o sumedenie de neplaceri si ca, in aceste clipe tragice, nimic si nimeni nu ne poate alina. Pentru a putea rezolva celelalte demersuri legate de inmormantarea crestineasca, dar si pentru a inlatura macar o parte din grijile cauzate de un eveniment imprevizibil si dureros ca acesta, lasa profesionistii de la www.erepatriere.ro sa aduca trupul celui decedat acasa, acolo unde ii e locul.

Pe tot parcurcul demersului de repatriere, reprezentantii erepatriere.ro te vor informa cu privire la progresul transportului mortuar international si iti vor sta la dispozitie cu orice gen de detalii necesare.

Profesionisti, empatici, dedicati si experimentati, membrii echipei erepatriere.ro iti vor oferi sprijinul atat de necesar in cazul repatrierii unei persoane decedate din Europa. Daca treci printr-o situatie similara, nu ezita sa-i contactezi pe www.erepatriere.ro sau la numarul de telefon: 0740.016.710.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea