Social

#mesaje condoleante #condoleante #mesaje

Cum transmiti cele mai sincere mesaje de condoleante familiilor persoanelor decedate de care va leaga amintiri frumoase?

Companiile de servicii funerare isi iau foarte in serios rolul pe care il au pentru a-i ajuta pe clientii care apeleaza in cele mai grele momente la persoane pregatite in acest domeniu. Fara o echipa specializata, rudelor defunctului le-ar fi foarte greu sa isi duca la bun sfarsit atributiile in ceea ce priveste cutumele, obiceiurile si toate prevederile legale referitoare la inmormantare.

 

Fiind receptivi, reprezentantii companiilor de servicii funerare inteleg suferinta prin care trec rudele si apropiatii persoanelor decedate si le ofera compasiunea si respectul prin intermediul celor mai bune servicii menite sa conduca pe ultimul drum persoanele decedate in cel mai decent mod.

Ce presupun serviciile funerare in Romania?

In Romania, serviciile funerare sunt de mare ajutor in situatia in care oamenii pierd pe cineva drag. Serviciile complete sunt cele care includ imbalsamare, transport de la locatia initiala, la capela, cimitir si biserica, pana serviciile ce tin de birocratie. Se pune accent si pe facilitarea obtinerii unui capac frigorific pentru transport si pentru ceremonia de dinainte de inmormantare, precum si de obtinerea actelor necesare pentru ajutorul de inmormantare si obtinerea certificatului de deces.

Totodata, se pune accent ca serviciile funerare sa fie disponibile non-stop pentru clienti, astfel incat sa se actioneze imediat, cat mai rapid, cand este nevoie si ori de cate ori este solicitat ajutorul specialistilor, pentru ca decesul poate surveni la orice ora din zi si din noapte, indiferent de perioada din an.

Cum transmiti cele mai sincere condoleante atunci cand nu esti implicat direct in procedura de inmormantare?

Atunci cand este necesara transmiterea celor mai sincere mesaje de condoleante, persoanele implicate trebuie sa se gandeasca foarte bine inainte de a formula, precum si la modalitatea de a le transmite.

Este foarte dificil ca oamenii sa isi aleaga cuvintele potrivite pentru o astfel de ocazie, pentru ca nu exista cuvinte care sa ia ca prin farmec acea durere sfasietoare. Inainte de a formula mesajul de condoleante care urmeaza sa fie transmis printr-un mesaj pe coroana funebra sau printr-un mesaj text ori pe o retea de socializare, este important ca acesta sa nu transmita:

  •  ca defunctul este intr-un loc mai bun. Nimeni nu stie ce se afla dupa moarte, deci un asemenea mesaj este inutil;
  •  ca persoana care transmite mesajul intelege durerea persoanei suferinde. Chiar daca aceasta a trecut prin aceeasi experienta, niciodata cele doua experiente nu pot fi comparate;
  •  ca trebuie sa mearga mai departe , chiar si cu durerea in suflet;
  •  ca persoana care ii transmite mesajul ii este alaturi rudei defunctului, dar fara un mesaj palpabil. Este important ca  ajutorul sa fie oferit prin exemple concrete, de la organizarea inmormantarii, pana la alte lucruri de care rudele defunctului au nevoie;
  •  ca este mai bine ca s-a intamplat asa. Chiar daca defunctul suferea de o boala incurabila, nimeni nu se afla in pozitia de a afirma ca moartea unei persoane este un lucru bun sau o usurare.

Sursa foto: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/conexiune-apropiere-afaceri-business-7317763/

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea