Social

#atentat Targu Secuiesc #atentat Beke Istvan Attila #Beke Istvan Attila #atentat

Cum si-a planuit Beke Istvan Attila atentatul de la Targu Secuiesc

Marti, la manifestarile de Ziua Nationala organizate la Targu Secuiesc, un barbat in varsta de 40 care intentiona sa detoneze un dispozitiv exploziv improvizat a fost arestat. Astazi, ies la iveala detalii despre planul lui Beke Istvan Attila.

Anchetatorii au gasit un adevarat arsenal de materiale explozive la locuinta barbatului. in plus, procurorii sunt convinsi ca Beke Istvan Attila nu lucra singur si avea complici.

Anchetatorii sustin ca Beke Istvan Attila urma sa detoneze bomba cu ajutorul unui telefon mobil. Dupa comiterea faptei, barbatul intentiona sa dea vina pe teroristi, se arata in referatul cu propunere de arestare preventiva.

"Pentru conspirarea activitatilor desfasurate, a propus ca pentru detonarea dispozitivului exploziv improvizat sa se cumpere "o cartela nou-nouta si un telefon la fel, apelezi si apoi le distrugi", Beke Istvan precizand ca "la ce am avut noi, puteai sa fixezi un cronometru la maxim 24 de ore". ( Cu ocazia perchezitiei domiciliare efectuate la locuinta suspectului Beke Istvan Attila a fost identificat si ridicat un dispozitiv electronic de initiere si temporizare a impulsurilor electrice de 12 V. Totodata, urmarirea penala a materializat probator faptul ca, dupa momentul intalnirii din data de 10.10.2015, suspectul Beke Istvan Attila a efectuat demersuri de achizitionare a unui telefon mobil nou de pe site-ul “rezistent telefon.ro”)", se arata in referat.

"Ca loc de amplasare a dispozitivului, suspectul a propus perimetrul din zona in care se afla statuia lui Gabor Aron, propunand ca loc de amplasament un cos de gunoi din centrul localitatii situat pe traseul de deplasare al paradei militare, afirmand ca dupa actiune “o sa se spuna ca Targu Secuiesc a fost atacat de teroristi”, potrivit aceluiasi document.

Beke Istvan Attila le-ar fi spus complicilor ca merita sa incerce sa puna la punct un atentate, macar pentru "experienta". "Suspectul a insistat ca ”trebuie sa facem o incercare, nu mananci pizza cu pofta, doar o gusti, vezi cum e”, termenul de ”pizza„ fiind folosit cu referire la dispozitivul exploziv improvizat, H. I. afirmand ca ”ar merita sa facem, macar sa acumulam experienta”", se mai arata in referat.

Curtea de Apel Bucuresti a admis, marti noapte, propunerea procurorilor Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism si a dispus arestarea preventiva a lui Beke Istvan Attila pentru 30 de zile.

Anchetatorii ii monitorizau insa din octombrie pe Beke Istvan Attila (40 de ani), membru al formatiunii extremiste "Miscarea de Tineret 64 de Comitate" din Ungaria, si complici ai acestuia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea